Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. ledna 2015 v 18:18
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Krev, mrtvoly a strach. To a ještě mnohem víc přinesou hororové hry v tomto roku

TECH
Uložit Uložené

I v roku 2015 k nám dorazí velké množství hororových her, ze kterých některé byste se neodvážili zapnout ani ve dne, natož v noci.

Vybral jsem pro vás seznam více hororových her, jejichž release mě v aktuálním roku zaujal nejvíc a ze kterých byste si možná nejednu rádi vyzkoušeli. I když se nebude jednat jenom o pomalé, dramatické a atmosferické tituly, každá jedna bude mít co dočinění s mrtvolami a strachem.


Bloodborne (PS4)

O duchovním nástupci Dark Souls od From Software jsme už něco psali. Jednoznačně nás tato krvavá akce zaujala víc, než jakákoliv žánrově podobná hra v tomto roce. Dočkáme se příšer, náročné hratelnosti, skvěle zpracované grafiky a hodin nervů. Těšíte se?


Call of Ctulhu (PC, PS4, Xbox One)

Zatím toho o nové gamese z oblíbené série, kterou jsme hrávali ještě před x lety na počítačích, nevíme. Jisté ale je, že vyjde tento rok a rozhodně se máme na co těšit, respektive netěšit, protože si nejednou cvrkneme do kalhot.



Dying Light (PC, PS4, Xbox One)

Zombie akce dorazí po pár odkladech už tento měsíc a my se kromě zábavného gameplaye, zajímavého příběhu a nesčetných způsobů zabití nemrtvých můžeme těšit i na faktor strachu. Hra jím dozajista oplývá, i když zdaleka nebude hrát prim.



H1Z1 (PC, PS4)

Možná naštvu kopu lidí, ale H1Z1 bych z pár obrázků nerozeznal od DayZ. I to jsem viděl jenom u Restta. Survival akce si v enormně prázdném zajímavém světě plném zombíků a protihráčů své fanoušky rozhodně najde. Zároveň připomínám, že se DayZ v následujících měsících dostane i na PS4.



Human Element (PC, PS4, Xbox One)

Jak jsem řekl, ne při každém z těchto titulů se budete bát. Při některých se budete bát o život (své postavy) mnohem flegmatičtěji. Human Element je jedna z houfu survival projektů, které nás čekají v nejbližších měsících. Postapokalyptický svět nabídne sice množství zombíků, avšak skutečně byste se měli obávat žijících lidí.



Resident Evil HD Remake a Revelations 2 

Capcom to rozhodně nemá lehké. Fanoušci ho ale vždy podrží a možná jim touto cestou chce studio poděkovat. Brzy totiž přinese remake první části a je celkem možné, že to udělali proto, aby potom mohli přinést remaster tolik žádané druhé části. Na druhé straně přinesou pokračování jedné z nejlepších her série, spin-offu Revelations. Netřeba snad říkat, že kromě akce si v Resident Evil užijete i velké množství strašidelných momentů. Obě hry si zahrajete prakticky na všem, akorát Revelations 2 si neužijí majitelé konzol od Nintenda.



The Evil Within: The Assignment & The Consequence 

Dvojdílné DLC (jedno vyjde začátkem, druhé koncem roku) vypráví příběh vedlejších postav z původní hry z jejich úhlu pohledu. Jestli jste hráli Evil Within, nemusíme vám říkat, co máte čekat. Množství hádanek, nečekaných a skutečně překvapivých úmrtí a ještě víc „lekaček“.



Killing Floor 2 (PS4)

Šlo by se netěšit na tohle? Minimálně fanoušci zombie her se potěší. Ve druhé části oblíbené hord-style hry nás totiž čeká mnoho vylepšení, víc druhů nepřátel a taky víc způsobů, jak se jich zbavit.


Kodoku (PS4, PS Vita)

Tak se zdá, že naše postava se ve hře ocitne v jakémsi neživém stavu nebo snu/vizi japonských legend. Přímo uprostřed jejich soubojů. O této hře prakticky neuslyšíte, ale za pozornost rozhodně stojí.


Outlast 2 (PC, PS4, Xbox One)

Hororovou záležitost Outlast si oblíbilo široké obecenstvo, prodeje taky nebyly zlé, a tak se vývojáři a studio (studio, vývojáři vlastně neměli na výběr, ale určitě se na sequelu podílejí rádi) rozhodli pro druhou část. Ta se bude zabývat novými postavami a taky místy, takže se zatím nevracíme na Mount Massive Asylum.



Dead Island 2 (PC, PS4, Xbox One)

Spin-off sice za moc nestál, ale originální zombie akce na prázdninové destinaci potěšila nejenom každého hráče zombie titulů, ale gamerů všeobecně. Ve druhé části se má zapracovat na minimalizování stereotypu, což vřele přivítám.



Hellraid (PC, PS4, Xbox One)

Techland potěšil mnohé hráče, když prohlásil, že důvodem odložení mixu Skyrimu (částečný bojový mechanizmus) a brutality Dead Islandu je předělání hry na next-gen verzi. Těšit se můžete na kvalitní hororový zážitek. Nebudete však utíkat, ale bojovat.



Friday the 13th (Multiplaform)

Teprve nedávno ohlášená gamesa podle známé filmové série by měla dorazit do našich mechanik a harddisků v následujících 12 měsících. Autoři prozradili, že bude odkazovat na některé události v celovečerňácích a taky by měl být příběh o Jasonovi a podíváme se na něho interaktivní formou. Co to znamená, zatím netušíme. Co-op by měl titul také obohatit.

Krv, mŕtvoly a strach. To a oveľa viac prinesú hororové hry v tomto roku
Krv, mŕtvoly a strach. To a oveľa viac prinesú hororové hry v tomto roku

Until Dawn (PS4)

Ne, na novou atmosférickou exkluzivitu jsme nezapomněli. I když, po prvním delším gameplayi asi každému z nás spadla brada. Negativně. Snad bude ale gamesa ve finále zábavná a nedostaneme další interaktivní film.


Bonus: Hatred

O tomto díle pravděpodobně ne úplně psychicky vyrovnaných programátorech jsme už jednou psali. Článek se nesetkal s největšími pozitivy, avšak myslím, že hra upoutala mnoho lidí. Lidé nejenom z refresheru, ale celého světa. Hatred je příběh muže, který se vybere do ulic zabít co největší množství lidí. Jenom tak, bez důvodu, jednoduše nás všechny nenávidí. Správně, toho muže budete ovládat vy. Steam tuto hru z nabídky stáhl, avšak po velkém rozruchu okolo gamesy ji vrátil tam, kam patří. Stále je o ni velký zájem


V příštím roce samozřejmě vyjde mnoho dalších podobných žánrovek. Ať už jsou to zombies, survival nebo čistě atmosférické a příběhové strašidelné tituly, myslím, že si vybere každý hráč. Mnoho z vás se jistě ptá, kde je projekt Silent Hills od Kojima a Del Tora, ve kterém si zahraje (doslovně) i hvězda seriálu The Walking Dead. Kojima však potvrdil, že novou hru ze série uvidíme asi až v roku 2016. Na závěr už klasická otázka. Co si s určitostí zahrajete a zaujala vás nějaká, doteď neznámá hra? V případě zájmu si je můžete objednat v Brlohu.

Domů
Sdílet
Diskuse