Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. února 2015 16:52
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Hráči World of Warcraft přispěli přes 1,6 milionu eur na pomoc při boji s ebolou

TECH
Uložit Uložené

Herní společnosti Blizzard se prostřednictvím svého titulu World of Warcraft podařilo vybrat více než 1.6 milionů euro a všechny peníze firma následně darovala charitě.

Videohry mohou sloužit také pro dobrou věc. To nyní potvrdilo oznámení společnosti Blizzard, v němž firma uvedla, že díky komunitě hráčů jejich předního titulu World of Warcaft se pro charitativní účely podařilo vybrat v přepočtu takřka 1 670 000 euro (1,9 milionu dolarů). Veškerý výtěžek Blizzard následně věnoval mezinárodnímu humanitárnímu hnutí Red Cross (Červený kříž), kterému darované finance poslouží v boji s virem ebola v Africe. Blizzard poděkoval všem, kteří se projektu zúčastnili a zasloužili se tak o změnu k lepšímu.

Hráči WoW měli do 31. prosince (december) 2014 možnost si ve hře za 10$ zakoupit mazlíčka jménem Argi, čímž mohli celý projekt podpořit. Pro společnost Blizzard se však nejednalo o první zkušenost se získáváním prostředků na podporu charity. V minulosti Blizzard podobným způsobem vypomohl například organizaci Make-a-Wish Foundation. 

Hráči World of Warcraft přispěli přes 1,6 milionu eur na pomoc při boji s ebolou
Domů
Sdílet
Diskuse