Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. listopadu 2015 16:23
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Muž vyhrál počtvrté v řadě titul největšího lháře světa a ne, opravdu to není politik

ZAJÍMAVOSTI SOUTĚŽ
Uložit Uložené

Ojedinělou soutěž World's Biggest Liar již počtvrté za sebou vyhrál Mike Naylor přezdívaný Monkey Liar. Čím si porotu získal tentokrát?

59letý Mike Monkey Liar Naylor z Velké Británie si před pár dny již počtvrté v řadě odnesl domů prestižní titul největšího lháře světa, když se mu podařilo zvítězit v konkurencí nabité soutěži World's Biggest Liar, každoročně pořádané v anglické hospůdce Bridge Inn v hrabství Cumbria na severozápadě země. Celá soutěž vznikla za účelem uctění památky místního hostinského Willa Ritsona (1808-1890), který byl známý svými průpovídkami, jimiž bavil hosty, a jak pořadatelé tvrdí, letošní ročník byl stejně jako ty předchozí zcela vyprodán. Dá se jim ale věřit? Zajímavostí pak je, že politici a právníci mají údajně zákaz se tohoto kuriózního klání zúčastnit, jelikož jsou ve lhaní příliš kvalifikovaní. 

Muž vyhrál počtvrté v řadě titul největšího lháře světa a ne, opravdu to není politik

Třetí úspěšná obhajoba zaskočila i samotného výherce. „Bylo pro mě překvapením zvítězit, jelikož konkurence byla opravdu silná. Během výstupu jsem se i trochu zamotal a už jsem si myslel, že na to doplatím, ale nakonec se mi podařilo pokračoval dál. Všechny příběhy mě napadají samy od sebe,“ uvedl po vyhlášení výsledků čtyřnásobný šampion. 

Doporučeno
Chceš brázdit ulice města v novém MINI Cooperu? Zapoj se do soutěže Coca-Cola, vyhrát můžeš i další hodnotné ceny Chceš brázdit ulice města v novém MINI Cooperu? Zapoj se do soutěže Coca-Cola, vyhrát můžeš i další hodnotné ceny 9. října 2023 10:30

A ptáte se, jak soutěž vlastně probíhá? V podstatě je to jednoduché. Soutěžící mají za úkol divákům v hledišti a členům hodnotící poroty vyprávět vtipné smyšlené báchorky a být přitom co nejpřesvědčivější, aniž by přitom používali scénář nebo jakékoliv rekvizity.   

Takto se Mike ze svého vítězství radoval v roce 2013

Muž vyhrál počtvrté v řadě titul největšího lháře světa a ne, opravdu to není politik

Po několika krátkých úvodních anekdotách se Naylor rozpovídal o tom, jak musel být po pořezání při holení převezen do nedaleké nemocnice, kde se od lékařů dozvěděl, že je pokrevný příbuzný s královskou rodinou. Po náročné konverzaci se svým adoptivním otcem, který jej jako dítě získal do péče na Vánoce výměnou za hrnec na vaření, se Mike vydal za svojí novou rodinou do Buckinghamského paláce, kde přímo před princem Charlesem neovládl své nahromaděné střevní plyny a ten si tak svýma velkýma ušima musel zakrýt nos. 

Druhé místo obsadil Keith Porter, kterého při rybářském výletu stáhla pod hladinu Irského moře obří nestvůra, zatímco ho líbala dvojice mořských panen. Hned za ním se pak umístil nováček soutěže Joe Benson, který coby učeň budoval Hadriánův val a později potopil ponorku Nacistů házením žabek. Co na podobnou soutěž říkáte? Přihlásili byste se taky?

Domů
Sdílet
Diskuse