Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. března 2016 13:20
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Nedaleko Prahy objevili zapomenutou knihovnu Heinricha Himmlera. Nacista byl fascinován okultismem, magií a rituály

ZAJÍMAVOSTI ČESKO NĚMECKO
Uložit Uložené

Desetiletí se skrývala ve skladu Národní knihovny.

Heinrich Himmler patřil mezi nejmocnějších nacistické pohlaváry, ale jen málo lidí zná i jeho záhadnější stránku, kterou opovrhoval i samotný Adolf Hitler. Během svého života se Himmler zaměřil na okultismus, čarodějnictví a magii, protože věřil, že árijská rasa a nevysvětlitelné čáry toho mají hodně společného a mohly by dokázat, že Árijci přece jen stojí nad všemi ostatními lidmi. Himmler se tedy pustil do sbírání úctyhodného počtu knih, které se všechny zaměřovaly na nadpřirozené jevy a různé rituály, které se prováděly například ještě ve středověku. Šéf jednotek SS během svého soukromého výzkumu zjistil například to, že jednoho z jeho předků před lety upálili za čarodějnictví a věřil dokonce i tomu, že katolická církev chtěla pomocí magie zničit Svatou římskou říši.

 

Informace o sbírce knih Heinricha Himmlera se najednou staly opět relevantními, protože se norským výzkumníkům podařilo objevit zmíňěnou knihovnu tohoto nacistického pohlavára obsahující více než 13 tisíc výtisků nejrůznějších knih o okultismu a magii. Sbírku se přitom podařilo najít ve skladu Národní knihovny České republiky několik kilometrů od Prahy, kam za posledních 50 let nikdo nevstoupil, a měla by dokonce obsahovat i knih, které nacisté ukradli z norského sídla zednářů známých svými rituály. Knihovna dostala ještě před lety, když nikdo nevěděl, kde by se mohla nacházet, přívlastek Kouzelnická knihovna a norská televize se v blízkých měsících chystá udělat o významném nálezu i dokumentární film. Knihy přitom neměly zůstat v Česku, ale zakotvit měly na hradě Wewelsburg, který sloužil jako jakási svatyně jednotek SS.

Nedaleko Prahy objevili zapomenutou knihovnu Heinricha Himmlera. Nacista byl fascinován okultismem, magií a rituály
Zdroj: www.pizzatravel.com.ua
Domů
Sdílet
Diskuse