Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. listopadu 2016 1:17
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Hodinky, které pohání teplo z lidského těla. MATRIX PowerWatch nemusíš nikdy nabíjet ani jim měnit baterii

TECH
Uložit Uložené

Ambiciózní inovátoři nezahálejí.

Jednou obrovskou nevýhodou dnešních chytrých telefonů, gadgetů nebo nositelných zařízení je, že na jedno nabití příliš dlouho nevydrží. Ano, umí nám usnadnit život, ale neustálé připojování a odpojování od nabíječky nebaví asi nikoho z nás. Unikátní smartwatch MATRIX sice nejsou nějaké velké vykoupení, dokáží nám však používání alespoň trošku zpříjemnit. A to tak, že je není třeba dávat nikdy nabíjet. Nezbytnou energii totiž získávají z tělesného tepla, čili pokud je máme nasazeny na zápěstí, teoreticky a snad i prakticky mohou fungovat donekonečna. Nic podobného, podle slov výrobce, zatím neexistuje.

Hodinky, které pohání teplo z lidského těla. MATRIX PowerWatch nemusíš nikdy nabíjet ani jim měnit baterii
Zdroj: www.indiegogo.com

Momentálně ale ještě nejsou realitou. MATRIX PowerWatch zatím najdeme pouze na crowdfundingovém webu Indiegogo, kde dokázali vysbírat téměř 300 % toho, co potřebovali, přičemž do konce kampaně zbývá ještě kolem 60 dnů. Popularitu si získaly hlavně díky schopnosti přeměňovat teplo našeho těla na elektrickou energii. A aby toho nebylo málo, tak zvládnou ještě i zobrazit informaci, kolik elektrické energie vyprodukujeme za určité období, například za jeden den. V útrobách se nachází pokročila termoelektrická technologie na měření pohybové aktivity, přesněji počítání spálených kalorií či důkladné sledování spánku.

Hodinky, které pohání teplo z lidského těla. MATRIX PowerWatch nemusíš nikdy nabíjet ani jim měnit baterii
Zdroj: www.indiegogo.com

V podstatě jde o běžné smartwatch, tedy inteligentní hodinky s kulatým displejem a mohutným rámečkem z kvalitního leteckého hliníku. Se smartphonem komunikují prostřednictvím bezdrátových technologií a co se týče odolnosti, tak pod hladinou zvládnou takové podmínky, jaké jsou v hloubce 50 metrů. Za zmínku ale také stojí intuitivní ovládání prostřednictvím otočné korunky, přehledné uživatelské prostředí systému nebo to, že nylonový řemínek splňuje přísné vojenské normy. Cena za kus během kampaně představuje 129 dolarů, což vůbec není mnoho, zvláště pokud uvážíme konstrukční provedení, materiály, design a hlavně absenci potřeby dávat něco nabíjet. První kusy vyrazí z fabriky někdy v červenci 2017.

Domů
Sdílet
Diskuse