Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. prosince 2016 16:00
Čas čtení 0:00
Tamara S.

Z obyčejných dívek vyrostly krásné ženy. Jak vypadaly známé krásky na začátku své modelingové kariéry?

REFRESHER
Uložit Uložené

U Adriane Lime se téměř zastavil čas, ale současnou Kendall byste v její mladší verzi hledali jen marně.

Věk dívek vstupujících do modelingového světa je nižší než je tomu u opačného pohlaví a o jeho vhodnosti, případně nevhodnosti se vedlo množství diskusí a různých polemik. Fungování mezi kamarády a rodinou ve svém domácím, dobře známém prostředí je diametrálně odlišné od života někde ve světě, kde jste ve většině případů odkázáni sami na sebe. Zdá se však, že světoznámé modelky to až na páru výjimek zvládly bez jakýchkoliv větších problémů a my se díky jejich dlouhodobému aktivnímu působení před objektivy a na molech můžeme podívat na to, jak vypadaly před lety, a tedy na začátku svých úspěšných modelingových kariér.

Alessandra a Adriana, 2002

U některých z nich jsou pohledově změny citelnější, u jiných zase příliš ne. Například taková Lily Aldridge vypadá jakoby ani nestárnula a přitom je tomu už patnáct let, co se poprvé objevila v kampani pro Abercrombie & Fitch. Některým to zase slušelo od úplného začátku (Adriana Lima, Doutzen Kroes), ale u takové Behati, či Karlie Kloss ta správná jiskra přišla až několik let po jejich debutu. Mnoho však dělá i fakt, že ne všechny modelky vpadnou do kolotoče povinností a zábavy ve stejném věku, a je tedy rozdíl mezi Stellou Maxwell či Joan Smalls, které začínaly v devatenácti a zmíněnou Lily, která si své začátky odkroutila v šestnáctce. Možná si řeknete, že to až tak velký rozdíl není, ale v takovém věku udělají tři roky hotové zázraky. Další záležitostí je jejich aktuální věk a mateřství. V současnosti se hranice modelingového důchodu posunula parádně vysoko a mezi aktivními modelkami najdeme i ženy dávno po třicítce a několikanásobné matky (například taková Natalia Vodianova má čtyři potomky).
 
Specifickou kapitolou jsou úpravy zevnějšku. Modelky by měly být přirozené, a tedy žádné airbagy či kachní rty se do světového modelingu nehodí. Alessandra Ambrosio přiznala otoplastiku, a tedy korekci odstávajících uší, kterou podle vlastních slov podstoupila ještě jako jedenáctiletá v zájmu stát se v budoucí úspěšnou modelkou, ale úpravy ostatních jejích neméně populárních kolegyň jsou jen dohady. My jsme trošku přemýšleli nad nosem Doutzen Kroes či Belly Hadid, ale žádný definitivní závěr se nám nepodařilo udělat, a tak tyto záležitosti přenecháme vám.

Candice Swanepoel 16, 27, 17 let

 Behati Prinsloo 15, 27, 17

Doutzen Kroes 21, 31, 18

 Miranda Kerr 13, 33

 Kendall Jenner 13 (jako 14letá podepsala smlouvu s Wilhelmina Models), 20

 Josephine Skriver 17, 23

 Karlie Kloss 16, 23

 Elsa Hosk 17, 27

 Bella Hadid 15, 20

 Lily Aldridge 17, 30, 23, 31

 Rosie Huntington-Whiteley 18, 29, 20

 Adriana Lima 18, 34, 22

Domů
Sdílet
Diskuse