Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. prosince 2016 17:37
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Před 70 lety je skryli před nacisty. Zapomenuté vozy ve francouzském lomu se podařilo objevit úplnou náhodou

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Zub času se na nich projevil.

Nacisté před více než 70 lety spustili mohutnou ofenzívu a zanedlouho ovládli velkou část Francie. I když se část obyvatelstva rozhodla s Hitlerem kolaborovat a zajistit si tak vlastní bezpečnost, lidé odmítli nacistickou nadvládu. Ukrývali před nimi příslušníky odboje, snažili se je přivést na falešné stopy a kromě toho jim chtěli zabránit i v tom, aby se dostali k zařízením a automobilům schopným usnadnit jim transport a přepravu zásob. Osud spojený s ukrýváním před nacisty proto s největší pravděpodobností postihl i několik kusů aut, které jen před pár dny objevil belgický učitel tělesné výchovy Vincent Michel.
 
Vincent se už delší době věnuje takzvanému urban exploringu, čili prohledávání opuštěných a nepoužívaných míst či prostorů a při návštěvě Francie narazil i na tento zapomenutý lom. Když se mu podařilo proniknout dovnitř, nevěřil vlastním očím, protože se před ním objevilo množství starých zrezivělých automobilů z doby ještě před druhou světovou válkou. Z aut přitom zůstaly jen karoserie a ty nejnutnější části, protože lidé si před jejich ukrytím vzali vše, co by ještě někdy mohli využít, a protože válka trvala od roku 1939 do roku 1945, není divu, že se na automobily zapomnělo.

Domů
Sdílet
Diskuse