Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. prosince 2016 8:06
Čas čtení 0:00
Tibor P.

Chybička se vloudila. Parta českých turistů namísto výletu do slunného Nice odletěla do srbského města Niš

ZAJÍMAVOSTI SRBSKO
Uložit Uložené

Na svoji chybu přišli až v cílové destinaci.

Bizarností se denně odehraje skutečně dost. Ale když se to stane v nám blízkých zemích, vnímáme takové události o něco intenzivněji. A přesně z tohoto soudku je i následující příhoda, která posledních několik hodin válcuje československý internet. Čtveřice českých turistů si přes cestovní kancelář objednala zájezd do francouzského města Nice, známého svou vychválenou promenádou, slunečným počasím a bohužel i ne tak dávným teroristickým útokem, který se v něm stal. Přišel den D a zmíněné kvarteto se vybralo na bratislavské letiště, aby odtud společně odletělo na očekávaný výlet. Po příletu však turisty přivítalo sychravé počasí a jakási podivná předtucha. Ta se po několika minutách zmateného pozorování zvrtla ke zjištění, že místo Francouzské riviéry přiletěli do rodiště byzantského císaře Konstantina Velikého, srbského města Niš. Jak se něco takového mohlo stát? Pojďme si to společně rozebrat.

První problém nastal u organizátora zájezdu, který si při objednávání letenek pro své klienty neuvědomil, že nízkonákladová společnost Ryanair, u které si letenky objednával, už nelétá z Prahy do Nice, ale novou linkou do srbského Niš. Osobně si ale nedokážu představit, co se odehrávalo v hlavě kompetentního zástupce organizátora, který si této do očí bijící skutečnosti nevšiml. Druhý problém pochopitelně nastal u samotných turistů, kteří si stejnou skutečnost také neuvědomili. Důvod, jak je možné si při tolika kontrolách a nápisech na tabuli nevšimnout, že máte všude napsáno Niš a ne Nice, zbývá jen v rovině dohadů a teorií. Jisté ale jsou dvě skutečnosti – internetoví diskutéři se na nešťastnících dobře baví, ale skupina zřejmě nezažívá ty nejpříjemnější chvíle. Rezervace ubytování, jakož i další doprovodné aktivit zůstala ve Francii, zatímco v Srbsku nemají zajištěno vůbec nic, jedině zpáteční odlet. A ten je naplánován až na pátek. Věříme, že si tím Češi nenechají úplně zkazit výlet a užijí si, i když neplánovaně, krásy Srbska. Protože, jak napsal jeden z diskutér, „i v Niš je nice“.

Chybička se vloudila. Parta českých turistů namísto výletu do slunného Nice odletěla do srbského města Niš
Zdroj: snagout.com
Domů
Sdílet
Diskuse