Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. ledna 2017 21:26
Čas čtení 0:00
johnnybravo

V Dunaji zamrzla liška poté, co se do studené vody propadla skrz tenký led. Zvíře doplatilo na extrémní zimu v Evropě

ZAJÍMAVOSTI NĚMECKO
Uložit Uložené

Zvíře nemělo v chladné vodě žádnou šanci.

Evropa momentálně nezažívá nejteplejší počasí a nedoplácí na to jen řidiči. Jedna bizarní situace se odehrála i v Německu, kde do řeky Dunaj před pár dny upadla liška poté, co se zřejmě procházela po zamrzlé hladině a led se pod její váhou prolomil. Zvíře se pravděpodobně snažilo z chladné řeky dostat, ale led po celé hladině a spodní proudy způsobily, že liška neměla velkou šanci na záchranu. V extrémně chladných podmínkách tak doslova zamrzla a podařilo se ji objevit až místnímu obyvateli, který nechtěl věřit vlastním očím, když lišku objevil v dokonale zachovalém stavu v ledové kostce. 

Liška však nebyla jediným tvorem, který přišel během extrémních podmínek v Evropě o život. V souvislosti s mrazy a sněžením zemřelo již více než 60 lidí a uvidíme, jak bude počasí vypadat v následujících dnech. V žádném případě ať tě ani nenapadne procházet se po hladině zmrzlé řeky, pokud si nemůžeš být jistý, že je led dostatečně silný a nehrozí ti žádné nebezpečí. Tentokrát to byla liška, ale příště to klidně může být člověk, který do řeky spadne podobným způsobem.

Doporučeno
Blonďatá hyena z Osvětimi bičovala vězeňkyně a pouštěla na ně psy. Svých činů nelitovala Blonďatá hyena z Osvětimi bičovala vězeňkyně a pouštěla na ně psy. Svých činů nelitovala 14. října 2023 15:00



Domů
Sdílet
Diskuse