Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. ledna 2017 12:33
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Kvalitní, dobře vybavený a levný. Smartphone Lenovo Moto M si oblíbí zejména nadšenci fotografování

TECH
Uložit Uložené

Celokovový kousek s mid-range specifikacemi.

Koncem loňského roku představená Android novinka z dílny čínského výrobce Lenovo si konečně našla cestu i na pulty českých a slovenských obchodů. První pohled na hardwarovou výbavu Moto M může sice odradit náročnější uživatele, ale pro ty s menšími nároky je bez jakéhokoliv přehánění vyrobený na míru. A i když nedisponuje špičkovým výkonem či displejem s vysokým rozlišením, stále má co nabídnout. Tím něčím jsou například kvalitní záběry z obou přítomných fotoaparátů nebo žádanou dual SIM funkcionalitu, se kterou můžeme mít v zařízení aktivní až dvě karty od různých mobilních operátorů. Jaké technické specifikace se tedy skrývají za částkou v hodnotě necelých 280 eur?

Kvalitní, dobře vybavený a levný. Smartphone Lenovo Moto M si oblíbí zejména nadšenci fotografování
Zdroj: Lenovo

Přední stranu unibody konstrukce Lenovo Moto M z precizně opracovaného hliníku zdobí obrovský 5,5-palcový zobrazovací panel sestávající ze zavedené IPS LCD technologie a také až 8 megapixelový foto senzor, se kterým by neměl být problém ani při špatných světelných podmínkách. Na místě čipsetu je zase umístěn asijský Helio P10, který v sobě nese energeticky efektivní 8-jádrový procesor a celkem schopnou grafiku, schopnou utáhnout i novější mobilní tituly. Hlavní fotoaparát nabízí 16 megapixelů, fázové automatické zaostřování, kvazi nízké clonové číslo (f/2.0), malé pixely (pouze 1 um) a co se týče natáčení videí, tak zvládne Full HD při 30 snímcích za sekundu, neboli klasika. Velikost operační paměti RAM dosahuje 3 GB, respektive 4 GB a data si uložíme i na vloženou microSD kartu s maximální kapacitou 256 GB, která asistuje buď 32 nebo 64 GB internímu úložišti. Z toho vyplývá, že jsou k dispozici dvě hardwarově a také cenově odlišné verze smartphonu.

Lenovo Moto M najdeš v nabídce e-shopu nikita.sk

Kvalitní, dobře vybavený a levný. Smartphone Lenovo Moto M si oblíbí zejména nadšenci fotografování

Domů
Sdílet
Diskuse