Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. ledna 2017 16:42
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Na naše zařízení zavítají emoji se zrzavými vlasy. Petici podepsaly desítky tisíc lidí

TECH
Uložit Uložené

Do našich mobilů zavítají rusovlasí smajlíci!

Podle některých lidí funguje diskriminace i na těch nejneuvěřitelnějších místech - například ve světě emotikonů. Pokud jsi zmatený z toho, jak celí smajlíci fungují, všechno jsou to podobné znaky jako písmena či čísla. Systémově jsou nějak označeny a podobně jako styly písma, i smajlíci se na různých zařízeních zjevují jinak - čili pokud pošleš usměvavého smajlíka z chatu na Facebooku, rozdílné platformy ho jinak zobrazí. V dnešní době jsou již dokonce i smajlíci na základě barvy pleti - například takový highfive můžeš z některých stránek či aplikaci poslat ve více variantách.
 
Nikde však neexistuje série emotikonů se zrzavými vlasy a pokud náhodou i zrzavého smajlíka v nějaké aplikaci objevíš, jde jen o "custom" zobrazování a nic oficiálního. Některé lidi to naštvalo až natolik, že zorganizovali petici, která získala 20 000 podpisů (podpořil ji například i princ Harry). Ihned s ní doběhli k webu Emojipedia, který má emotikony zčásti na starosti. Echo se rozšířilo dál a už příští týden se toto téma bude řešit na mezinárodní konferenci, většina zúčastněných se už však vyjádřilo pozitivně. „Emotikony jsou nejrychleji šířícím se jazykem světa. Je důležité, aby jimi byli reprezentováni i lidé se zrzavými vlasy, vždyť na světě jich jsou až 2%.“

Na naše zařízení zavítají emoji se zrzavými vlasy. Petici podepsaly desítky tisíc lidí
Zdroj: emojipedia.com
Domů
Sdílet
Diskuse