Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. února 2017 14:48
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Apple prý učiní neočekávanou a vcelku pozitivní změnu. Revoluční iPhone 8 spatříme už koncem června

TECH
Uložit Uložené

A má to i své opodstatnění.

Poslední roky bylo zvykem, že nám kalifornský gigant představoval obnovené generace iOS smartphonu v průběhu září. iPhone 4 však spatřil světlo světa začátkem června, iPhone 4S zase v říjnu a jiné to bude i při nadcházející generaci, iPhone 8. Tedy alespoň tak tvrdí poslední spekulace z technologických kuloárů, na které se odvolává několik důvěryhodných webů, a to včetně internetové destinace, jakou je forbes.com. Proč by ale něco takového společnost Apple dělala? Jedním z důvodů může být jak stále sílící konkurence, tak i oslava 10. výročí od spuštění prodeje prvního iPhonu. A protože se významné okamžiky spojují s nadstandardní pozorností, bude to je jedna z těch příležitostí, které mohou rozhodnout o dalším směřování osudu téměř kteréhokoli výrobce spotřební elektroniky. Ano, včetně jablíčka.

Aby se Apple mohl opět předvést jako inovační lídr, oblejší křivky a ani prémiový materiál už dnes nestačí. Poslední tři generace měly navíc téměř stejný design, což by mohlo znamenat předzvěst příchodu něčeho opravdu přelomového. Tak či tak, ty tři roky musel designérský tým v čele s jeho šéfem, který se jmenuje Johnatan Ive, nepochybně pracovat i na něčem mnohem větším. Při posledním iPhone 7 moc času nestrávili, takže je snad každému jasné, čemu asi tak mohli poslední měsíce věnovat značnou část ze svého pracovního času. 

Nový iPhone 8 by měl podle posledních úniků kombinovat AMOLED displej se znatelně tenčími rámečky u jeho zaoblených stran po bocích. Stejně tak se klábosí o úplné eliminaci domovského tlačítka, aby tím výrobce nabyl místo na zlepšení současného poměru mezi zobrazovacím panelem a tělem smartphonu. Bude to letošním trendem, který nastolil koncem roku 2016 čínský gigant Xiaomi. Podobná očekávání jsou ale i od jiných renomovaných výrobců a pár z nich změní nadcházející akci MWC 2017 na realitu. Už si jen počkat na konec února a zřejmě na 29. červen.

Domů
Sdílet
Diskuse