Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. února 2017 9:13
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Matka se rozhodla odnosit dceru se smrtelnou anomálií, aby po narození mohla darovat její orgány a zachránit životy dalších lidí

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Klobouk dolů před silou tohoto páru.

Většina z nás si ani nedokáže představit ten pocit, když se zamilovaná dvojice dozví, že se jim podařilo počít dítě. Euforické stavy zažívala i Keri Youngová se svým manželem Roycem, protože se o dítě snažili a konečně se jim podařilo snažení proměnit v realitu. Krátce po početí se od lékařů dozvěděli to, že jejich budoucí potomek bude ženského pohlaví, a tak pro ni vybrali jméno Eva a těšili se na to, jak ovlivní další část jejich životů, jenže osud to zařídil jinak. V polovině prosince se Keri s Roycem při kontrole u lékaře dozvěděli zdrcující zprávu, že Eva trpí anencefalií, což znamená, že jí při narození bude chybět značná část lebky a mozku a její diagnóza je neslučitelná se životem.

Vzrušení budoucí rodiče dostali ránu, o jaké ani nesnili, ale navzdory těžkému osudu na své dítě nezanevřeli a odhodlali se učinit rozhodnutí, které sice nedokáže zachránit jejich dceru, protože neexistuje žádná efektivní možnost zvrátit anencefalii, avšak pomůže zachránit životy dalších lidí. Eva se totiž v břiše své mámy bude vyvíjet úplně normálně, a tak všechny její orgány kromě mozku budou v naprostém pořádku a připravené na to, aby je mohli její rodiče darovat lidem, kteří to nejvíce potřebují. Po narození by měla být Eva schopna přežít jen několik hodin, takže Keri s Royceom si za ten čas vyzkouší pocit být rodiči a pak díky obrovskému aktu zachrání životy jiných pacientů. Datum porodu byl stanoven na některý den v květnu a nám nezbývá nic jiného než Keri a jejího manžela obdivovat.

Domů
Sdílet
Diskuse