Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. března 2017 14:43
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

iPhone byl v roce 2016 nejpopulárnějším smartphonem na světě. Neporazil ho ani jeden konkurenční model

TECH
Uložit Uložené

Apple to ještě nezapomněl.

Kalifornské jablíčko možná v technologickém pokroku trošku zaostává, ale co se týče úspěchu, tak s tím si stále rozumí. A důkazem je i tato zajímavá analýza spotřebitelského trhu s inteligentními mobilními telefony, podle níž byl v uplynulém roce nejúspěšnějším smartphonem právě iPhone 6s. Ne, nepřekonala ho jak novější generace iPhone 7, tak ani Galaxy S7 z dílny jihokorejské špičky. Výzkumná společnost IHS Markit sledovala objem zásilek více než 350 modelů od různých výrobců z celého světa a zjistila, že první, druhé, třetí a i to čtvrté místo patří Apple.

Za tak obrovským úspěchem zřejmě stojí téměř identické vizuální či konstrukční provedení sedmičky, místo níž mnozí zákazníci sáhli raději po předchozí generaci s nižší cenovkou. Jak je tedy možné vidět na grafu níže, iPhone 6s má na kontě kolem 60 milionů odeslaných kousků (prodejci nebo konečnému zákazníkovi), zatímco iPhone 7 něco přes 50 milionů. U Android smartphonu Samsung Galaxy S7 edge se čísla pohybují na úrovni přibližně 25 milionů kusů.

iPhone byl v roce 2016 nejpopulárnějším smartphonem na světě. Neporazil ho ani jeden konkurenční model
Zdroj: IHS Markit
Domů
Sdílet
Diskuse