Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. dubna 2017 13:07
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Koupil si tank za necelý milion korun a našel v něm zlato za více než 60 milionů. Zřejmě ho tam ukryli vojáci během Války v Zálivu

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Štěstí se na Nicka usmálo díky vojenské vášni.

Nikdy nevíš, kdy se na tebe usměje štěstí. Vášnivý sběratel vojenských vozidel a předmětů Nick Mead zažil jedno z nejkrásnějších překvapení svého života poté, co na portálu eBay objevil nabídku k prodeji ruského tanku T54/69 a protože mu stroj okamžitě padl do oka, zkontaktoval se s jeho majitelem a nakonec se dohodli na výměně. Nick získal ruský tank a na oplátku dostala druhá strana vojenské nákladní auto spolu se samojízdným dělem, přičemž celková hodnota obou strojů se pohybovala zhruba 930 tisíc korun.
 
Nick si tank dovezl na svou farmu, kde má přibližně dalších 150 vojenských strojů, a s kamarádem mechanikem se pustili do jeho přestavby. Chtěli ho dát do původního stavu, a tak museli hromadu součástek vybírat a právě při této činnosti narazili na neobvyklé úpravy palivové nádrže. Po bližší prohlídce zjistili, že velkou část palivové nádrže vojáci zřejmě proděravěli a ukryli do ní až pět cihliček z ryzího zlata. Naneštěstí pro vojáky, k tanku s pokladem se po válce už nedostali, přičemž stroj byl s největší pravděpodobností používán ve Válce v Perském zálivu, a zlato za více než 60 milionů korun tak zůstalo šťastnému Nickovi.


Domů
Sdílet
Diskuse