Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. dubna 2017 16:11
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Ústí nad Labem má v plánu jako první město v Česku otestovat samořiditelná auta v běžném provozu. Podaří se mu ambiciózní projekt zrealizovat?

ZAJÍMAVOSTI ČESKO
Uložit Uložené

Samořiditelná auta v českých ulicích? V blízké budoucnosti i taková představa může být realitou.

Ústí na Labem by si v dohledné budoucnosti mohlo ukousnout vcelku zajímavé prvenství. Město totiž oznámilo své plány na vyzkoušení samořiditelných vozidel za běžného provozu v ulicích a v případě realizace tohoto ambiciózního projektu by bylo v České republice vůbec první, které něco podobného učinilo. Hlavními cíli pilotního projektu, jemuž svoji podporu vyjádřilo krajské vedení i ministr dopravy, je prozkoumat možnosti, jaké autonomní auta nabízejí, a přispět svými poznatky v oblasti rozvoje této moderní technologie. A jak uvádí Hospodářské Noviny, plán má také přilákat pozornost technologických firem.

Ilustrační obrázek

Ústí nad Labem má v plánu jako první město v Česku otestovat samořiditelná auta v běžném provozu. Podaří se mu ambiciózní projekt zrealizovat?
Zdroj: wikimedia.org | DimiTVP

V současné době bychom podobný projekt mohli najít například ve Švýcarsku, kde jsou ve městě Sion testovány dva minibusy a pro Ústí se tak stalo jistou inspirací. V případě města na severozápadě Čech by takový chytrý autobus mohl potenciálně například vozit děti do školy. Nicméně na to, co se z projektu nakonec vyklube, si budeme muset ještě nějakou dobu počkat. Co si o plánech města myslíte? Názor nám můžete sdělit níže v komentářích.

Domů
Sdílet
Diskuse