Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. června 2017 18:20
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Akce Food Stories byla unikátní možností vyslechnout si příběhy inspirativních profesionálů v gastronomii a ochutnat skvělá jídla

GASTRO
Uložit Uložené

Ani my jsme nemohli na ochutnávce spojené s inspirativními rozhovory chybět. A jak Food Stories dopadly?

Najít v dnešní době kvalitní restauraci Česku a na Slovensku není úplně jednoduché a bez problémů bychom našli případy, kdy zklame i podnik vyšší cenové kategorie. A právě proto vznikl projekt Chefstarter, který by měl pomoci majitelům provozů pochopit, že k vytvoření prosperující restaurace je třeba dívat se na tento druh podnikání z trochu jiného pohledu. Tým sestavený z odborníků nabízí několik užitečných programů, díky kterým dostanou lidé s vizí podnikání v gastronomii jasný obraz o tom, na co všechno je třeba si dávat už od začátku pozor, jakým chybám se vyvarovat a naopak, kam směřovat svoji pozornost. Z iniciativy tohoto projektu se zrodil nápad uspořádat akci, kde budou mít návštěvníci nejen možnost vychutnat si ochutnávky kvalitního jídla, ale a také se zaposlouchat do příběhů skutečně úspěšných lidí.

Tato událost dostala příznačný název Food Stories a konala se 27. dubna v nádherných prostorách pražského ROYAL Theatre. Samozřejmě jsme si tuto možnost nenechali ujít ani my, a tak vám můžeme alespoň v krátkosti přiblížit, jak to tam vlastně vypadalo a trochu vás i navnadit na případné pokračování. Už při vstupu do divadla bylo velmi příjemné sledovat obrovský zájem hlavně mladých lidí, kteří se očividně o tuto problematiku zajímají a pravděpodobně by v ní i rádi našli profesionální uplatnění. Ocenili jsme i skutečnost, že organizátoři zbytečně nechodili kolem horké číše a jen pár kroků od místa na odkládání kabátů bylo možné začít degustaci.

Akce Food Stories byla unikátní možností vyslechnout si příběhy inspirativních profesionálů v gastronomii a ochutnat skvělá jídla
Zdroj: Chefstarter

V rámci ní mohli návštěvníci ochutnat mnoho více i méně tradičních specialit a výběr byl tak široký, že bylo snad nemožné zkusit všechno. Po přibližně půl hodinové degustaci ve velmi příjemných prostorách a uvolněné atmosféře přišla na řadu hlavní část programu, kterou byla diskuse se skutečnými profesionály ve svém oboru. Jako první se na pódium po boku moderátora objevila Ivon Hrnčiarová. Ta společně se svým manželem založila projekt Forbidden Taste, protože ji už klasický koncept restaurace začal nudit. Dozvěděli jsme se, jak se tento nápad zrodil i jeho hlavní myšlenky a také vize do budoucnosti, a pokud bych to měl shrnout do jednoho slova, tak to byla prostě definice inspirace.

Akce Food Stories byla unikátní možností vyslechnout si příběhy inspirativních profesionálů v gastronomii a ochutnat skvělá jídla
Zdroj: Chefstarter

Později ji vystřídala Amálie Koppová s Davidem Balcarem stojící za neobvyklým produktem s názvem Nemléko, což je ve mléko vyráběné z mandlí. Pár prozradil něco víc o tom, jak se k tomuto nápadu vlastně dostali i mnoho zajímavostí týkajících se jejich podnikání, které je sice ziskové, ale sami tvrdí, že je třeba těžce vydělané peníze do byznysu vrátit a pokusit se ho ještě zvětšit. Jako poslední vystoupil Štěpán Návrat – zakladatel Buddha Café. Za jeho úspěchem stojí hlavně nespočet příběhů a zkušenosti, stipendium na americké univerzitě, návrat do Prahy, práce v thajských lázních a fascinace orientální kulturou. V svých restauracích se v první řadě drží autenticity, ale sám tvrdí, že to nikdy není jen o vaření.

Po dávce inspirace od skutečných gastronomických profesionálů ještě samozřejmě pokračovala degustace a příjemný zážitek jen podtrhovala stále více uvolněná atmosféra. Pevně věřím, že všichni návštěvníci odcházeli z akce podobně spokojeni jako já a už teď se těším na další pokračování.

Domů
Sdílet
Diskuse