Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. května 2017 17:30
Čas čtení 0:00
Richard Balog

Těchto 15 nemovitostí napříč celým světem zaujme i vás. Nechybí horská chata uprostřed přírody či luxusní rezidenční dům

KULTURA
Uložit Uložené

Bohatý výběr, ve kterém si přijdou na své snad všichni.

Pokud patříte mezi naše pravidelné čtenáře, tak už vám je jistě dobře známo, že v redakci máme mimo jiné velmi blízko i k architektuře či designu. Nejsme sice v daných směrech žádní profesionálové, ale pravidelně se pro vás snažíme publikovat články se zajímavými stavbami napříč celým světem, které nás zaujaly.

V poslední době jsme uvedený okruh mezi našimi kategoriemi mírně zanedbávali, a tak se to dnes pokusíme napravit výběrem těch nejzajímavějších nemovitostí a interiérů. Stejně jako v minulosti, kdy jsme vám obdobné články posouvali častěji, tak i dnes byl kladen důraz na různorodost jednotlivých projektů, abyste si na své mohli přijít všichni. Jsou ještě snad třeba slova? Pusťme se přímo do fotografií.

________________________________________________________________________________________________

 Neznámá lokace (Slovinsko) / Deklava Gregorič Arhitekti

Novostavba téměř výhradně pokrytá dřevem, kterou bychom mohli s klidem označit jako tradiční pro daný kout Evropy. Výrazné linie sice mohou na první pohled působit mimořádně jednoduše, ale opak je pravdou a výsledná práce nebyla růžovou procházkou.

 

Príspevok, ktorý zdieľa Dezeen (@dezeen),

 

Japonsko / The Muji Hut

„Nemovitost“ s výměrou činící jen skromných 9 metrů čtverečních slouží jako nocleh, který lze umístit téměř kamkoliv na naší planetě. Maličká obdélníková stavba s mírně sedlovou střechou má výše jmenovanou firmou stanovenou cenu na hranici 664 500 Kč, což určitě není nejméně. My si tak prozatím vystačíme se záběrem z Instagramu.

 

Príspevok, ktorý zdieľa Dezeen (@dezeen),

  Mexico City (Mexiko) / Luis Barragan Architects 

Hlavní město země proslulé skvělou kuchyní a drogovými kartely s vazbami na všechny kouty světa nabízí také velké množství opravdu pěkných domů s odkazem historie. Klidně mezi ně můžeme zařadit i stavbu s názvem Casa Prieto v netradičním růžovém odstínu. Mimochodem, stavba byla nominována na prestižní ocenění Pritzker Prize.

Kapské Město (Jihoafrická republika) / Malan Vorster Architecture

V hlubinách „nespoutané“ africké přírody se nachází další skvost z našeho dnešního výběru, který oplývá vskutku neobyčejným rotundovým vzhledem. Dřevěno-kovová konstrukce byla architekty doplněna o nadrozměrná skla, což snad ještě nikdy nedopadlo špatně. My hodnotíme kladně.

 

Príspevok, ktorý zdieľa Dezeen (@dezeen),

jižní pobřeží Švédska / White Arkitekter  

Dřevěná konstrukce postavená na štíhlých nohách evokuje už na první pohled něco netradičního, což se zčásti dá i potvrdit. Jedná se totiž o lázeňský dům s výhledem na mořskou hladinu, kde slovní spojení dokonalá regenerace nabírá zcela nový rozměr. Jdete do toho?

 

Príspevok, ktorý zdieľa Dezeen (@dezeen),

 

Ubud, Bali (Indonésie) / Ibuku Team Architects

Na našich virtuálních toulkách se nevyhneme ani uvedenému exotickému koutu našeho světa, kde jsou pro lidi podstatné úplně jiné věci než architektura, design či způsob oblékání. Výjimky však potvrzují pravidla, čehož jasným důkazem je nemovitost nesoucí název Sumba House na ostrově se stejnojmenným názvem. Tradiční styl staveb v Indonésii nás Evropany stále dokáže nadchnout a přinutí přemýšlet nad tím, že ne všude se žije tak snadno jako u nás.

Moskva (Rusko

Hlavní město jedné z největších zemí vůbec je doslova přeplněné různými stavbami, které jsou mimořádně zajímavé i po X letech od svého postavení. Za všechny si dnes ukážeme Státní historické muzeum situované na Rudém náměstí, přičemž samotná budova byla postavena už v roce 1872. Obrovský kus minulosti, který stojí za pozornost během návštěvy Moskvy.

Londýn (Velká Británie) / Universal Design Studio

Metropole módy, sportu a mnohého dalšího, například i designu, nám v dnešním článku odhalí hotel, ve kterém bychom jistě chtěli být ubytováni i my. Konkrétně se jedná o ACE Hotel Shoreditch plný všeho pěkného. Jako vzor jsme vybrali studiový apartmán s výhledem na rušné ulice, kde nechybí kromě prostorné postele ani stůl s posezením či gramofon.

Barcelona (Španělsko) / studio Arquitectura-G

Lahodící obývák z katalánské metropole je dokonalým příkladem vyváženosti barev a jednoduchého zařízení. Designéři zastupující lokální ateliér správně pochopili požadavky klienta, který žádal bydlení nepříliš kýčovité a zároveň přístupné i pro domácí mazlíčky. Ze záběru níže je jasně vidět, že se jedná o kočičky.

 

Príspevok, ktorý zdieľa Dezeen (@dezeen),

New York (Spojené státy americké) / Oiio

Mrakodrap, který jsme vám už sice blíže popsali a ukázali v samostatném článku, ale nedalo nám to nezařadit jej také zde. Apartmánové rezidenční sídlo s výhledem na téměř všechny krásy Velkého jablka vyniká nejen svou výškou, ale především tvarem připomínajícím obrácené písmeno U. Tvrzení, že bydlení v obdobné stavbě není nic pro slabší povahy, dáváme za pravdu.

 

Príspevok, ktorý zdieľa Dezeen (@dezeen),

Quebec (Kanada) / DELORDINAIRE _architecture & design studio 

Severní Amerika a obzvláště její kanadská část je proslulá takzvanými „cabins“, čili chatkami, které neoplývají právě největší výměrou, avšak jsou útulné a disponují vším potřebným. Právě to je příklad projektu z portfolia pařížského ateliéru, který navrhl daný skvost situovaný na vrchu kopce uprostřed nespoutané přírody. Něco podobného velmi nutně potřebujeme.

 

Príspevok, ktorý zdieľa Dezeen (@dezeen),

 

Príspevok, ktorý zdieľa @delordinaire_,

 

Príspevok, ktorý zdieľa @delordinaire_,

Palm Springs, Kalifornia (Spojené státy americké) / Doug Aitken Workshop 

Jedním slovem nádhera, po níž ihned zatoužíte. Zrcadlový efekt uprostřed rozsáhlé pustiny působí jako pěst na oko, ale nás si daný způsob provedení na fasádě získal. Na první pohled velmi jednoduchá stavba se sedlovou střechou je právě díky zakomponování materiálu s odrážejícím povlakem výjimečná a určitě tak přiláká množství turistů za účelem vytvoření vzpomínky.

 

Príspevok, ktorý zdieľa Dezeen (@dezeen),

Neznáma lokace (Litva) / Dizaino Virtuvé studio

Malý kousek Skandinávie na Pobaltí zažívají majitelé dané usedlosti v tlumených odstínech šedé a bílé. Díky stromečku umístěnému v rohu místnosti pocítíme na krátkou chvíli kouzlo Vánoc, které jsou před námi ani se nenadějeme. Dodáme jen, že po obývací místnosti s takovým vzhledem a atmosférou toužíme snad úplně všichni.

 

Príspevok, ktorý zdieľa Dezeen (@dezeen),

Miami Beach (Spojené státy americké) / Antonio Citterio 

Luxusem nabité rezidenční sídlo v sluncem zalité části Ameriky je dílem výše jmenovaného italského designéra, který při návrzích myslel i na ty nejnáročnější klienty s plnými peněženkami. Kaskádové terasy, bazén obklopený palmami a ukázková péče v časovém rozpětí 24/7 je něco, co bychom my běžní smrtelníci rádi okusili alespoň na 2 týdny v roce.

 

Príspevok, ktorý zdieľa Dezeen (@dezeen),

Kolín nad Rýnem (Německo) / Corneille Uedingslohmann Architekten

Poslední zastávka v našem dnešním výběru těch nejzajímavějších staveb a interiérů napříč celým světem bude v zemi úřadujících fotbalových mistrů světa. Vnitřní bazén je sice zárukou toho, že vás práce nemine ani v zimních měsících, ale ten pocit zaplavat si po práci, je k nezaplacení. To nejlepší na konec? Odpověď nám můžete zanechat skrze komentáře.

 

Príspevok, ktorý zdieľa Dezeen (@dezeen),

V případě, že víte i o jiných architektonických nebo designérských studiích z našich končin, které také stojí za pozornost širšího publika, tak neváhejte a pošlete nám tip na e-mailovou adresu uvedenou v profilu výše, děkujeme za podporu a spolupráci!

Domů
Sdílet
Diskuse