Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. května 2017 14:41
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Zaklínač dostane velkolepý seriál na Netflixu! Jaká je šance, že překoná i Game of Thrones?

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Netflix plní přání milionů hráčů a čtenářů.

Zaklínač je pojem, který díky hrám od CD Projektu už pár let v herní sféře něco znamená. Jedno z nejlepších RPG všech dob se postaralo o to, že knihy Andrzeje Sapkowského získaly zaslouženou pozornost. Sice podle autora právě knihy pomohly hrám (za což mu autor Metra 2033, Dmitry Glukhovsky, pěkně vynadal), není pochyb, že právě Witcher 3: The Wild Hunt se postaral o celosvětový úspěch a rozšíření značky hlavně na západ. Dlouhá léta jsme se modlili, aby si toho všimlo i takové HBO a po Game of Thrones se pustilo i do Zaklínače. HBO má však s Westerosem a světem George R. R. Martina velké plány, a tak by asi ani nemělo prostředky a chuť pouštět se do dalšího epického fantasy. Pokud se totiž někdo v roce 2017 rozhodne v USA produkovat seriál/film z tohoto kouzelného světa, musí jít o velkolepý projekt. Jinak by to ani smysl nemělo.

Zaklínač dostane velkolepý seriál na Netflixu! Jaká je šance, že překoná i Game of Thrones?
Zdroj: CD Projekt Red

Netflix však není chudý soused HBO, nakonec, do první série The Crown nalili 100 tisíc dolarů, a tak je pravděpodobné, že budou chtít z Witchera udělat svoji vlajkovou loď a případnou konkurenci pro GoT od HBO. Viceprezident Netflix si svět Andrzeje Sapkowského nemůže vynachválit a je nesmírně rád, že se jim podařilo tuto spolupráci uzavřít. Autor knih totiž bude nad seriálem dohlížet jako konzultant a možná i producent (podobně je to i s Martinem u Game of Thrones, i když má daleko více práce a úloh).

Sean Daniel (The Mummy, The Expansa) a Jason Brown (The Expansa) obstarávají funkci výkonných producentů po boku s Tomekem Bagińskym (kraťas The Cathedral nominovaný na Oscara, Ambition či The Fallen – výherce ocenění BAFTA). Na seriálu se bude podílet i Jarek Sawko (The Fallen Art, Another Day of Life) z Platige Image, polské produkční společnosti zabývající se i tvorbou vizuálních efektů.

Witcher je fantasy příběh o světě, do kterého přes tajemné portály pronikla magie, příšery a zlo (ale i dobro) v nelidské formě. V tomto světě vznikly cechy Zaklínačů, kteří odmalička trénují děti na zabíjení příšer. Jen několik z nich ale přežije mutaci potřebnou pro zvýšení síly, energie a dalších schopností. Zaklínači totiž nejsou obyčejní lidé, a pokud se jim podaří přežít mutaci, čeká je nesmírně náročný trénink. Po něm se vydávají do světa a za peníze zabíjejí trolly, upíry, jeskynní příšery, ale i duchy či přeludy. V centru těchto příběhů stojí White Wolf, Bílý vlk Geralt z Rivie, který už toho v životě prožil víc než dost. Zatím není známo, zda se seriál bude věnovat právě jeho postavě, ale na začátek by to bylo více než rozumné. V případě úspěchu je zde přece vždy možnost jít cestou spin-offů. Pokud bychom skutečně dostali Geralta jako hlavní postavu, který herec by ho podle vás měl ztvárnit?

Domů
Sdílet
Diskuse