Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. května 2017 15:26
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Ve Far Cry 5 budeme bojovat proti zfanatizovanému náboženskému kultu v nádherných přírodních scenériích venkova

TECH
Uložit Uložené

Ubisoft odhaluje prostředí a příběh pro Far Cry 5.

Po roční pauze má pro nás Ubisoft další díl ze série Far Cry. Série ožila vynikajícím třetím dílem, bohužel čtyřka byla uspěchaná a jak je to už pro Ubisoft příznačné, příliš energie do ní neinvestovali. Prakticky šlo o přeskinovaný třetí díl s novými postavami a prostředím, který mohl být vydán i jako velký datadisk. Tvůrci to zkoušeli se spin-offem zvaným Primal, kdy jsme se vydali daleko do minulosti a lovili mamuty. A přestože šlo o hru zábavnou, příběh včetně postav nebyl zajímavý a rozhodne se nikomu nedostal pod kůži. Dalo by se říci, že oba díly byly zcela zbytečné, protože nepřinesly moc novinek, co se herních mechanismů týče. Dalo by se to přirovnat k sérii Assassin's Creed, která se už zprotivila i hráčům a Ubi se rozhodlo, že si dají rok pauzu. Na podzim tu tedy máme nový díl, který by měl být takovou malou revolucí (doufáme, že spíše na styl Black Flag než AC III).

Far Cry se také pokusí být jiné. Příběh nás zavede do hornaté Montany, kde budeme bojovat proti šílenému náboženskému kultu s názvem Eden's Gate. Velí mu Joseph Seed, kterého budete muset svrhnout, abyste osvobodili zemi od tyranie a násilí (ach jaj, to je zase originality v rámci série). Jeho poddaní se nazývají The Heralds a s civilisty rozhodně nejednají v rukavičkách. Jelikož jde o USA, je jen těžko pochopitelné, proč autority vůči takovému režimu v okolí Hope County nezakročí, ale nakonec, stále jde jen o hru. Slíbený je obrovský open world, množství úkolů, vozidel (vodní, silniční, vzdušná), široká customizace postavy a co-op přítomný během celé kampaně.
 
Příběh se má částečně vyvíjet i na základě vašich rozhodnutí. Jeho součástí budou mnohé postavy, jako například Mary May, která vlastní místní salon, Nick Rey, nadšenec do letadel či kazatel Jerome, kterému není cizí ani brokovnice. Pro boj s kultem si můžete najmout i tři „žoldáky“ a vrátit se má také ovládání zvířat. V Primal to fungovalo, ale jak to chtějí vývojáři vysvětlit tady, zůstává záhadou. Far Cry 5 vyjde na konzole Xbox One (plus Scorpio), PS4 a PC až 27. února 2018. PS4 bude mít přitom obsah navíc zdarma. Níže se můžete podívat na první trailery.

PS: Bude zajímavé sledovat, jak moc bude Red Dead Redemption 2 na koni. Obě hry jsou totiž zasazeny do podobného „venkovského“ prostředí a nabízejí velký open world. Zaujalo vás Far Cry 5?


Domů
Sdílet
Diskuse