Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. června 2017 13:04
Čas čtení 0:00
Pavlína Plecitá

Zákaz provozování kožešinových farem v Česku byl konečně po měsících diskuzí schválen

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Návrh byl přijat s platností nejpozději do ledna 2019.

Zdá se, že dlouho rozebírané téma kožešinových farem se úspěšně blíží ke svému závěru. Po poněkud emotivní debatě odsouhlasilo 132 ze 161 přítomných poslanců návrh o úplném zákazu provozování kožešinových farem na území České republiky. Zákon nyní postupuje k projednání do senátu, kde se očekává jeho oficiální schválení. Podpis prezidenta republiky ho pak navždy potvrdí. V platnost by měl zákon vejít nejpozději v lednu 2019.

Otázka nevhodného zacházení se zvířaty na kožešinových farmách v posledních měsících stále více gradovala. Zejména celebrity a politici byli v poslední době často kritizováni za pořizování oblečení s kožešinami. Díky sociálním sítím a iniciativě neziskové organizaci OBRAZ se informovanost ohledně kožešinových farem šířila mezi stále větší okruh lidí.

Hnutí OBRAZ pak nedávno svůj boj za odsouhlasení tohoto zákona propagovalo poměrně kontroverzním, ale účinným způsobem – zavíráním dobrovolníků na několik hodin do nepohodlné klece na Malostranském náměstí. Tímto aktem chtěli upozornit na strašné podmínky, ve kterých zvířata musela přežívat. Ostatně, podívejte se sami.

Video obsahuje drastické záběry 

Domů
Sdílet
Diskuse