Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. června 2017 16:51
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Žena chtěla do Číny propašovat kufr vyrobený z kokainu, obsahoval 10 kilogramů drogy. Teď jí hrozí trest smrti

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Pašování drogy do asijské země se jí může stát osudným.

Čínské zákony dokáží být pořádně kruté a zřejmě se o tom na vlastní kůži přesvědčí i žena, která se ještě v únoru pokusila do této asijské země propašovat na první pohled nevinný kufr. I když se incident stal ještě před pár měsíci, čínská policie zveřejnila informace až nyní a sofistikovaný způsob pašování drogy lidi hned zaujal. Kufr ve skutečnosti obsahoval rám vyrobený z tvrzeného kokainu, a tak byl mnohem těžší, než by člověk mohl očekávat a ženě nepomohl ani fakt, že se do země kufr snažila dostat zcela prázdný.

Expertíza pak prokázala, že se v kufru nacházelo až 10 kilogramů kokainu a mělo by jít dokonce o první zaznamenaný případ, kdy celníci objevili kokainový kufr, i když si nikdo netroufá říct, kolik podobných zavazadel prošlo pod jejich nosem, aniž by pašeráky zastavili. Největším problémem pro ženu je nyní fakt, že podle čínských zákonů bude každý člověk usvědčený z pašování více než 50 gramů kokainu odsouzen k trestu smrti, a tak se zřejmě přepočítala.

Žena chtěla do Číny propašovat kufr vyrobený z kokainu, obsahoval 10 kilogramů drogy. Teď jí hrozí trest smrti
Zdroj: Police Handout
Domů
Sdílet
Diskuse