Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. června 2017 13:02
Čas čtení 0:00
Tomáš Macho

Apple vyzývá zaměstnance k uchovávání firemního tajemství. Na pomoc si najali bývalé agenty FBI a tajné služby

TECH
Uložit Uložené

No, je pravda, že těch leaků je čím dál víc.

Pamatujete si na doby, kdy byly všechny nadcházející produkty Applu zahaleny rouškou tajemství? Téměř do posledního dne kolovaly jen a pouze dohady rozebírající všechny možné aspekty nepředstaveného kousku technologie. Tato společnost se jako jedna z prvních vydala cestou utajování podrobností až do samotného dne konference a jistým způsobem si tak budovala jedinečný styl. Bohužel, informace mají hodnotu zlata a možnost rýžovat na multi-miliardové firmě pokouší ať už zaměstnanci v centrále nebo pracovníci v čínských výrobních továrnách. Vedení se proto rozhodlo zakročit.

Přední a zadní panel nadcházející vlajkové lodě

Apple vyzývá zaměstnance k uchovávání firemního tajemství. Na pomoc si najali bývalé agenty FBI a tajné služby
Zdroj: pocketnow.com

V rámci omezení pochybení přímo z Cupertina byl uspořádán tajný seminář s názvem „Zastavme úniky – zachovejme důvěru ve společnosti Apple“. Zúčastnilo se ho přibližně 100 zaměstnanců a fakt, že čtete tento článek, znamená, že se zřejmě nic zachovávat nebude. Seminář byl doprovázen klasickým promlouváním do duše o tom, jaký dopad mají úniky na „jablíčko“, avšak bohužel či chválabohu, technické specifikace příštího iPhonu jsou již víceméně známé. „Věřím, že když najmeme inteligentní lidí, pochopí to a udělají správnou věc – zavřou ústa,“ pronesl Greg Joswiak, viceprezident produktového marketingu iOS zařízení. Novinkou je, že počet úniků přímo od zaměstnanců je poprvé vyšší než ve výrobních továrnách.

Aby dokázali přehnaně výmluvným pracovníkům nevýhodu jejich postoje vůči společnosti, seznámili je s globálním bezpečnostním týmem působícím po celém světě včetně kalifornského sídla. Skupina lidí sestavená z bývalých členů tajné služby, FBI, NSA a americké armády dohlíží na udržení firemního tajemství a v případě úniku vyhledá nežádoucí zdroj toku informací. Na závěr byli přítomni ujištění, že mohou diskutovat o všech běžných aspektech práce s kýmkoliv chtějí, ale ani náhodou o nevydaných hardwarových a softwarových novinkách. Obšírnější a detailnější zprávu o veřejném tajném setkání naleznete zde.

Apple vyzývá zaměstnance k uchovávání firemního tajemství. Na pomoc si najali bývalé agenty FBI a tajné služby
Zdroj: macrumors.com
Domů
Sdílet
Diskuse