Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. července 2017 13:20
Čas čtení 0:00
Marek R.

V Indii zasadili neuvěřitelných 66 milionů stromů za 12 hodin a vytvořili tak světový rekord

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

A to ještě zdaleka nekončí.

V Indii vláda již dlouhodobě usiluje o zvýšení zalesnění země a zároveň o ochranu životního prostředí. Pokud si dobře pamatujete, téměř před rokem se představitelé jednoho z indických států Uttarpradéš rozhodli přiložit pomocnou ruku, když během 24 hodin vysadili až 50 milionů kusů mladých stromků a dosáhli tak nového světového rekordu a zápisu do Guinessovy knihy rekordů. Akce se zúčastnilo přes 550 000 lidí, kteří sázeli stromy na více než 6 000 místech s celkovou rozlohou 770 kilometrů čtverečních kilometrů.

Uběhl tedy necelý rok a Indie se opět vyznamenala, ba co víc, rekord překonali, a to s obrovským náskokem. Jak jste si mohli přečíst už v nadpisu, v indickém státě Madhjapradéš se nejenže podařilo počet vysazených stromů zvýšit z 50 milionů na 66 750 000, ale také to zvládli za poloviční čas než jejich kolegové před rokem, tedy jen za 12 hodin. Událost se odehrála poslední víkend a zúčastnilo se jí neskutečných 1 a půl milionu lidí, mezi nimiž byli studenti, dospělí či dokonce samotní představitelé vlády. A zatímco se Donald Trump snaží udělat Spojené státy opět skvělými, Indie chce svou zemi udělat opět zelenou, což dokázali i na konferenci Pařížské klimatické dohody. A určitě se nám je projekt zamlouvá víc.

Domů
Sdílet
Diskuse