Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. července 2017 18:24
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

V Messengeru přibudou otravné reklamy. Nevítaná aktualizace ti znepříjemní chatování s kamarády

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Facebook pouští reklamy i do Messengeru.

Poté, co vnutili uživatelům Facebooku aplikaci Messenger, aby mohli na smartphonech pokračovat v chatování, přicházejí reklamy i tam. Obrovská sociální síť začne naplno využívat reklamní potenciál i této aplikace a poté, co se všechno otestovalo v Thajsku a Austrálii, přijdou reklamy i do Česka. Více než 1,2 miliardy uživatelů po celém světě bude denně vídat reklamy v záložce Hlavní stránka. Kliknutí na reklamy tě dostane na webové stránky firem, ale někdy i otevře chatové okno, kde může zákazník se značkou přímo komunikovat. Uživatelé budou mít možnost skrýt některé reklamy na určitý čas, ale po čase by se měly znovu vrátit.

Až 85 % příjmů Facebooku pochází od uživatelů používající smartphony a díky této novince číslo zřejmě ještě poroste. Na druhou stranu, očekává se, že se na samotné stránce Facebooku bude objevovat méně reklam a místo toho je sociální síť rozdělí na více platformách jako Instagram, Messenger či WhatsApp.

V Messengeru přibudou otravné reklamy. Nevítaná aktualizace ti znepříjemní chatování s kamarády
Zdroj: Facebook
Domů
Sdílet
Diskuse