Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. července 2017 20:42
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Hackeři pronikli do HBO a získali scénář seriálu Game of Thrones. Slibují, že toho mají v záloze ještě mnohem více

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Televize HBO se stala obětí dalšího útoku.

Spousta fanoušků seriálu Game of Thrones si jistě bude pamatovat situaci před dvěma lety, když na internet unikly úvodní epizody ještě před samotnou premiérou. Společnost HBO tehdy prožívala těžké chvíle a nakonec se dokonce rozhodla zpřísnit bezpečnost, aby už k podobným incidentům dojít nemohlo. Naneštěstí, neznámí hackeři před pár hodinami pronikli do systémů televize a na internetu se již objevily informace o tom, co všechno odtud získali. Hackeři se zaměřili na nejpopulárnější součást HBO, a tedy seriál Game of Thrones, přičemž zatím na internet zavěsili scénář nadcházející epizody s pořadovým číslem čtyři a dosud neodvysílané epizody seriálů Ballers a Room 104.
 
Nikdo zatím nedokáže odhadnout, co všechno se dostane na veřejnost, ovšem hackeři v e-mailové komunikaci slíbili, že scénář Game of Thrones a zmíněné epizody ani zdaleka nejsou vším, co od HBO získali, a tak se může situace, která se odehrála před dvěma lety opakovat. HBO se zatím nevyjadřuje k tomu, co konkrétně bylo z jejich serverů ukradeno, ale potvrdilo samotný hackerský útok a určitý únik informací. Hackeři se měli zmocnit přibližně 1,5 terabytů materiálů a i když by zřejmě fanoušci měli radost, kdyby se najednou na internetu objevily všechny zbývající epizody Game of Thrones, zachování oficiálních premiér má přeci jen své kouzlo. Pokud by se tedy epizody dostaly na veřejnost, skuteční fanoušci by je prostě měli ignorovat.


Domů
Sdílet
Diskuse