Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. srpna 2017 22:36
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Brno opět boduje. Na část chodníku vyhrazenou pro nevidomé město postavilo lavičku, koš a kanál

ZAJÍMAVOSTI BRNO
Uložit Uložené

Dělat si srandu z Brna je už vlastně životním stylem, no a v tomto případě nás přechází i úsměv.

Brno je druhým největším městem v České republice, ale i navzdory všem očekáváním ho primárně lidé žijící ve zbytku země vnímají spíše negativně. Určitě je mnohým známa i rivalita s hlavním městem, tedy minimálně mezi mladšími ročníky, které soupeří na sociálních sítích. Zatím však suverénně vede Pražský institut pro uražení Brna,který sice jen občas, ale vždy velmi přesně a s humorem komentuje dění v nedalekém Brně. Tentokrát si to právem odnesl Dopravní podnik společně s magistrátem, kteří spolupracovali na rekonstrukci tramvajové trati. Rozhodli se překvapit, pořádně zainvestovat a hned obnovit i přilehlý chodník na zastávce.

A dokonce mysleli i na nevidomé, kteří jsou odkázáni na pohyb po speciální, vodící části chodníku, ale tento nádherný plán se jim bohužel nepodařilo dotáhnout k dokonalosti. Brno dokázalo posunout laťku neschopnosti na takovou úroveň, že bude těžké s ní ještě někdy pohnout, protože na chodník pro nevidomé nechalo postavit lavičku, koš a aby toho nebylo málo, tak pro jistotu i kanál. Bude zajímavé dále sledovat, zda mají reakce lidí na sociálních sítích pro kompetentní dostatečnou váhu, nebo se o nápravu ani nepokusí.

Domů
Sdílet
Diskuse