Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. září 2017 19:46
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Sharon nemohla 48 let zažít orgasmus. Diagnózu s názvem anorgasmie překonala díky úplné náhodě z kadeřnictví

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let (zobrazit obsah)
zpět na hlavní stránkuZpět

Anorgasmie je skutečná a vážná diagnóza postihující spoustu žen a také mužů.

Za ženským orgasmem se skrývá celá věda a propracovaný systém, na který si musí jak ženy, tak i muži zvyknout. Ženský orgasmus je mimořádně komplikovaná záležitost ovlivňovaná desítkami různých faktorů závisejících na konkrétní situaci, stresu či emocionálním rozpoložení, a pokud se orgasmus nechce za žádnou cenu dostavit, pak existuje šance, že žena trpí lékařskou diagnózou zvanou anorgasmie. Nejde o vymyšlený pojem používaný ženami, ale o skutečný zdravotní problém, se kterým se setkává přibližně 5 až 10 procent žen a občas se objeví i u mužů. Při orgasmu jde vždy o tabu téma, o kterém lidé jen velmi neradi otevřeně mluví a raději se se svými komplikacemi snaží vypořádat vlastními silami, o což se dlouhých 48 let pokoušela i Sharon. Konečně pochopila, že její neschopnost dosáhnout orgasmu je problémem, který se dá vyřešit a v rozhovoru pro The Independent odhalila detaily ze svého soukromého života.


Sharon nezažila orgasmus tak dlouho, že i když o něm neustále poslouchala, dlouho pochybovala o jeho existenci. Problémy s anorgasmií podle ní úzce souvisí se zneužíváním, které zažila už v dětství, protože po otřesných zážitcích ztratila důvěru v lidi a na velmi dlouhou dobu se uzavřela hluboko do sebe. Mezi lidmi neexistovala situace, ve které by se mohla naplno uvolnit a zrelaxovat, a tak byla i vidina orgasmu příliš vzdálená. Anorgasmie přitom nemusí znamenat jen celoživotní diagnózu, ale může se vyskytnout i v konkrétním období, například u nesprávného partnera, kdy se psychika i fyzická schránka rozhodnou spolupracovat a orgasmus jakoby vytlačit z existence. Kromě psychologických důvodů jejího vzniku existují i důvody jako cukrovka, kouření, alkoholismus či gynekologické problémy, jenže Sharon svou diagnózu připisuje právě psychice.

Jako přibližně 30letá žena si začala uvědomovat, že její sexuální zážitky se výrazně liší od zážitků, kterými se mohli pochlubit lidé v jejím okolí, ale trvalo ještě dlouhé roky, než objevila, kde je vlastně chyba. Problémem bylo, že Sharon dlouho svou neschopnost zažít orgasmus nepovažovala za neobvyklou a považovala svůj sexuální život za přirozený a obyčejný. Přesto věděla, že orgasmus by měl vypadat jinak, než pár příjemných pocitů, které se občas při sexu objevovaly, a tak před svými partnery raději orgasmy hrála, aby je neurazila. Sama tvrdí, že nepřemýšlela nad tím, aby posunula svůj vlastní orgasmus na první místo, protože byla ráda i za trochu intimity, o níž si myslela, že ji už po zneužívání v dětství nikdy nezažije.

Její život se změnil až úplnou náhodou, když v roce 2015 zašla ke kadeřnici a při čekání listovala v časopisech pohozených na stolku. Všimla si zajímavého článku věnujícímu se právě problematice ženského orgasmu a anorgasmii obecně a zjistila, že existují způsoby, jak ji překonat. V článku si přečetla informace o Colinu Richardsovi, jehož společnost Intimacy Matters se zaměřuje právě na problémy se ženským orgasmem prostřednictvím specifické léčby a procedur, a proto se rozhodla jeho služby vyzkoušet. Colin svým klientkám obvykle nabízí 3 sezení, během nichž se zaměřuje zejména na psychologickou stránku a následně 90 minut intimní masáže přesně přizpůsobené tomu, co žena vyžaduje. Intimní masáž sestává ze stimulace prsou, bradavek, klitorisu, vagíny či análního otvoru a i když to celé zní jako žert, Sharon nabrala dostatek odvahy a díky Colinovi poprvé v životě zažila skutečný orgasmus s jinou osobou.


Poprvé se jí to podařilo teprve v červenci tohoto roku a Sharon nemohla přesně popsat, jak nádherný zážitek to pro ni byl. Na pár chvil zapomněla na to, že své tělo musí neustále kontrolovat, a jednoduše se nechala unášet euforickými pocity a naplno se uvolnila. Cítila lechtání, její záda se sama od sebe začala prohýbat a bylo to tak intenzivní a dlouhé, že každé ženě s jejím problémem specializované masáže doporučuje. Svou cestu za skutečným orgasmem přirovnala k vývoji housenky na krásného motýla a jak ti už musí být jasné, díky terapii je ze 48leté Sharon konečně ten krásný motýl.

Domů
Sdílet
Diskuse