Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. září 2017 12:37
Čas čtení 0:00
Richard Balog

Skoro 100 milionů korun za jeden singl? Lil Uzi Vert díky XO Tour Llif3 pořádně namastil kapsu svému vydavatelství

HUDBA
Uložit Uložené

Takto se dělá byznys.

23letý rodák z Filadelfie na titulní fotce s března 2015 ani netušil, že počet 100dolarových bankovek v jeho rukou je oproti tomu, co ho čeká o dva roky později, zanedbatelný. Za singl XO Tour Llife3, nacházející se na jeho debutovém albu Luv Is Rage 2, inkasoval 4,5 milionu dolarů. Tedy ne až tak úplně, protože majoritní podíl přibyl na bankovní účet vydavatelství Atlantic Records. Extravagantní hudebník si ale určitě nemůže stěžovat na nedostatek financí na vlastním účtě.

Z hitu na Soundcloudu až na 7. místo v žebříčku Billboard Hot 100 si to namířilo dílo mapující problémy s expřítelkyní či zneužívání návykových látek. Zajímavostí je, že v den, kdy pozdě v noci Uzi zavěsil několik nevydaných skladeb na Soundcloud, včetně XO Tour Llif3, ztratil během koncertu v Ženevě dva mobilní telefony obsahující kopie. Všichni dobře víme, z jakého důvodu... Mimochodem, aktuálně má daná skladba na streamovacích službách již přes 1,3 miliardy poslechů a videoklip publikovaný jen před 2 týdny necelých 19 milionů zhlédnutí. Ten si můžete prohlédnout také níže a prozradit nám, zda se vám práce Virgila Abloha a týmu Off-White líbila. 

Domů
Sdílet
Diskuse