Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. září 2017 13:53
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Mladí lidé se vyhýbají přátelům, kteří pijí mnoho alkoholu a pak jim dělají ostudu. Agresivita a hlučnost kamarádů je odrazující

ZAJÍMAVOSTI ALKOHOL
Uložit Uložené

Tolerance není až tak silnou stránkou mladé generace.

Organizace YouGov se od roku 2000 věnuje monitorování veřejného mínění u různých témat, a když momentálně nezjišťuje popularitu politických stran, pak se zabývá třeba průzkumem o přátelích a alkoholu. Charita Macmillan Cancer Support si v rámci své kampaně „Go Sober for October“ zaměřené na propagaci následujícího měsíce bez kapky alkoholu nechala udělat průzkum mezi mladými lidmi ve Spojeném království, protože je zajímaly postoje a pohledy na alkohol a jeho nadměrné používání.

Výsledky nebyly příliš překvapivé, ale alespoň potvrdily, že pokud člověk nedokáže zvládat alkohol, snadno může přijít o kamarády. Až čtvrtina Britů se vyjádřila, že postupem času přestali chodit do barů s kamarády, kteří sobě i jim po pár skleničkách dělají ostudu a 13 procent dotazovaných se s kamarády přestalo setkávat úplně, protože pili až příliš. Až 54 procent z 2 000 respondentů odpovědělo, že nejhorší vlastností kamarádů po vypití příliš mnoho alkoholu je rostoucí agresivita, zatímco 47 procent lidí se setkává s nadměrnou hlučností.

Mladí lidé se vyhýbají přátelům, kteří pijí mnoho alkoholu a pak jim dělají ostudu. Agresivita a hlučnost kamarádů je odrazující
Zdroj: viral craze

Množství mladých lidí se vyjádřilo, že se alkoholu vyhýbají i oni sami, protože nedokáží tolerovat nepřizpůsobivé chování opilých lidí a zároveň nechtějí riskovat ztrátu přátelství kvůli scénám v barech. U mužů dokonce existovala dvojnásobně vyšší šance, že se s kamarády přestanou scházet úplně, ženy byly vůči svým kamarádkám o trochu tolerantnější.

Domů
Sdílet
Diskuse