Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. září 2017 19:29
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

V Praze otevře největší bezobalová prodejna. Čerstvé potraviny a drogerii si odneseš ekologicky ve své vlastní nádobě

ZAJÍMAVOSTI ČESKO EKOLOGIE
Uložit Uložené

Trend bezobalového nakupování rozšiřuje svoji působnost i do pražských Hradčan.

Čerstvé pečivo, luštěniny, zeleninu, ovoce a vlastně jakékoliv biopotraviny můžeš nakoupit v nové prodejně s bezobalovým zbožím. Otevře ji iniciativa Bezobalu, která už má jednu svojí pobočku na pražských Vinohradech, ale k ní teď přidává další, jejíž provoz započne na pražských Hradčanech už toto úterý.

Pobočka na Praze 2 dosud nabízela jen sortiment mouky, luštěnin a např. koření, ale po hithitovém úspěchu, kdy vybrala bezmála 1,2 milionu korun, bude mít druhý obchod v nabídce i široký segment čerstvých potravin a velkou novinkou je také drogerie. Ta nabízí dámské a pánské krémy, mýdla, prací gely a další – i tento druh zboží si z obchodu odneseš ve svém vlastním obalu.

V Praze otevře největší bezobalová prodejna. Čerstvé potraviny a drogerii si odneseš ekologicky ve své vlastní nádobě
Zdroj: Bezobalu

Iniciativa se již nějakou dobu věnuje problematice balení potravin do neekologických, často igelitových obalů, které nejsou tolik šetrné k přírodě a často konečný produkt i zbytečně zdraží. Prodavači tu proto odváží požadovanou gramáž do tvého vlastního obalu, který lze samozřejmě použít vícekrát. V bezobalových obchodech nejsou žádné konkrétní značky. Prodavači a nákupčí vybírají své partnery podle toho, jestli zboží pěstují a připravují šetrně, „udržitelně“ a např. bez chemických postřiků. I díky tomu jsou skutečně bio.

Doporučeno
„Bábě uřežu hlavu a dám ji na televizi.“ Sadista Tvrdík zmasakroval vlastní rodinu, bál se ho i šéf pražské mordparty „Bábě uřežu hlavu a dám ji na televizi.“ Sadista Tvrdík zmasakroval vlastní rodinu, bál se ho i šéf pražské mordparty 19. dubna 2024 8:00

Nová prodejna otevírá v 8 ráno na adrese Pod Kaštany 5, Praha 6–Hradčany. První den slavnostního otevření bude patřit ochutnávkám potravin a seznámení se s členy bezobalového týmu.

Domů
Sdílet
Diskuse