Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. října 2017 17:12
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Austrálii terorizuje ďábelsky vzhlížející hmyz, který lidem způsobuje husí kůži. Kdyby ho našli doma, prý by si rovnou podpálili příbytek

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Hmyz z nejhorší noční můry.

Austrálie a Asie byly odjakživa známé díky nepřiměřenému přítomnosti zvláštních a často i nebezpečných živočichů. V Austrálii bys mohl narazit na jedovaté hady i pavouky a příliš rozdílné to není ani v Asii. Nejnovějším problémem je živočich, jehož jeden uživatel zachytil na kameře v Indonésii a lidé rychle začali vyjadřovat svou soustrast s natáčející člověkem, protože mu doporučili, aby svůj dům okamžitě podpálil a utekl co nejdále.

Nepříjemně vypadající živočich připomínal obyčejného mola, ale ze zadní části těla mu vyrůstaly ještě čtyři chlupaté výrůstky. Nejde o žádnou mutaci, protože výrůstky mají pro mola velký význam. Využívá je jako čichové orgány plné speciálních feromonů, díky kterým umí samičky efektivně přilákat samce a naopak. V tmavé noční uličce bychom se sice s molem setkat nechtěli, ale ve skutečnosti jde o prospěšného živočicha, protože se ve svém okolí dokáže postarat o nepříjemný hmyz.

Domů
Sdílet
Diskuse