Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. října 2017 14:42
Čas čtení 0:00
Radka T.

Linkin Park chystá pro Chestera velkolepý vzpomínkový koncert. Zúčastnit se bude moci úplně každý

HUDBA
Uložit Uložené

Zbývající členové Linkin Park odehrají velkolepý koncert, který budou streamovat na YouTube.

Fanoušci ani zbylí členové kapely Linkin Park se dosud nevzpamatovali ze smrti zpěváka Chestera Benningtona. Ten v létě tohoto roku spáchal nečekanou sebevraždu poté, co trpěl těžkými depresemi. Nyní se však zbytek skupiny rozhodl udělat krásné a dojemné gesto. Svému zpěvákovi dá poslední sbohem na rozlučkovém koncertu, kterého se budou moci, obrazně řečeno, zúčastnit všichni.

Koncert je naplánován v Los Angeles 27. října v 19:45 tamního času. Pět zbývajících členů Linkin Park vystoupí společně poprvé od Chesterovy smrti. Kromě toho účast na velkolepém koncertě potvrdily i další kapely, jak uvádí magazín Rolling Stone. Mezi nimi jsou například Korn, System of a Down či Avenged Sevenfold.

Linkin Park chystá pro Chestera velkolepý vzpomínkový koncert. Zúčastnit se bude moci úplně každý
Zdroj: commons.wikimedia.org/User:JoeJoeJoe93

Výtěžek z koncertu navíc poputuje na dobročinné účely, kapela nechce na účasti vydělávat. Peníze půjdou na projekt Music for Relief. Skupina Linkin Park ho založila po ničivém tsunami v roce 2004. Organizace však pomáhá i ostatních lidem z různých zemí po celém světě, jež zasáhly katastrofy jako zemětřesení, hladomor, hurikán či cholera.

Dalo se čekat, že se lístky na koncert vyprodají bleskovou rychlostí, ale kapela myslí i na ty fanoušky, kteří by tak či tak nemohli do Los Angeles přijet. Na své webové stránce proto oznámila, že celý koncert bude živě a zdarma streamovat na YouTube. Zhlédnout ho tak bude moci úplně každý, kdo si bude chtít uctít památku zesnulého Chestera.

Ale protože u nás bude úplně jiný čas než za velkou louží, kvůli sledování koncertu na internetu budeš muset obětovat spánek nebo si pořádně přivstat. U nás totiž živý přenos koncertu na YouTube připadne na sobotu 28. října, 4:45 ráno.

Domů
Sdílet
Diskuse