Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. října 2017 15:12
Čas čtení 0:00
Radka T.

63letá modelka vypadá líp než mnohé třicátnice. V životě však nepodstoupila ani jednu plastiku

MÓDA
Uložit Uložené

Modelka Christie Brinkleyová má 63 let, ale vzhled svěží třicátnice.

Její věk by mnozí označili za důchodový, při pohledu na modelku Christie Brinkleyovou však označení důchodkyně vyzní velmi zvláštně. Nejenže nevypadá na svých 63 let, ale má postavu, obličej i energii třicátnice. Christie tvrdí, že za tím nejsou žádné plastické operace. Bez okolků se však neváhá podělit o rady, jak podobného vzhledu docílit, ale začít je třeba co nejdříve, ještě v mladém věku. Žádná klišé však nečekejte.

Mnoho modelek nebo slavných krásek se při otázce, jak se jim daří udržovat svůj perfektní vzhled, vymluví na dobré geny, pozitivní přístup k životu, pozdvihování duchovní stránky či přísné abstinenci. U Christie, která má 63 let, překvapuje upřímnost a vcelku jednoduchá pravidla.

O tajemství jejího mladistvého vzhledu se začala zahraniční média zajímat hlavně poté, co začátkem tohoto roku pózovala pro magazín Sports Illustrated. S tváří a postavou, jakou by jí mohly závidět o dekády mladší ženy. Kromě toho se na záběrech objevila i se svými dcerami. Jedna má 19 a druhá 31 let, ale Christie vedle nich vypadala jako jejich sestra, a rozhodně ne jako žena s babičkovským věkem. Mimochodem, kromě atraktivních dcer má ještě syna, který také z vydařeného vzhledu své mámy také něco podědil.

Christie je přesvědčena o tom, že v jejím mladistvém vzhledu hraje důležitou roli dlouholeté vegetariánství. K tomu ji přivedlo studování informací o jatkách. Raději se rozhodla vzdát se masité stravy a takto je spokojená již dlouhá léta. Slovo dieta však z duše nesnáší, je spíše zastánkyní zdravého stravování. „Musíme přestat myslet na zdravé stravování jako na dietu,“ prohlásila atraktivní modelka. Sama se přitom alkoholu nevyhýbá, čas od času si dopřeje na konci dne sklenici prosecca.

Samozřejmě, je naivní myslet si, že k udržování atraktivního a mladistvého vzhledu postačí stravovat se zdravě a nejíst maso a Christie se ani nijak netají tím, že dalším krokem je i poctivá péče o obličej a tělo. Přiznala se, že experimentovala s botoxem, což nakonec označila za katastrofu. Kosmetické zákroky však podstupuje pravidelně, ale nikdy by nešla na plastiku a o zmíněném botoxu již také nemůže být řeč. V rozhovoru pro magazín People uvedla, že jejími oblíbenými zákroky jsou dvě moderní procedury proti stárnutí – xeomin a ulterapie.

Xeomin je jakási alternativa botoxu zaměřena na odstraňování vrásek mezi obočím. Ulterapie je neinvazivní metoda, dokáže vyhladit i krk či dekolt. Právě na těchto částech těla lze také pozorovat projevy stárnutí. Tato technologie stimuluje tvorbu kolagenu i elastinu.

Je lepší být upřímná a říct: Ano, toto pro [mladší vzhled] dělám. Mám skoro 64 let a dostala jsem se do bodu, kdy bych potřebovala něco extra,“ prohlašuje modelka, která patřila k modlám a nejkrásnějším ženám na světě už dávno předtím, než nastal boom supermodelek v 90. letech minulého století.

Kromě kosmetických procedur Christie propaguje i zdravý pohyb. Je navíc vědecky dokázáno, že pravidelný pohyb pomáhá lidi udržovat zdravější a ve formě i ve vyšším věku. Nakonec, Christie je toho ukázkovým příkladem. Sama preferuje pohyb každý den, protože bez něj podle ní jednoduše „zrezivíme“. Miluje jógu a když má čas, tak aktivity venku jako cyklistiku, turistiku nebo oblíbený paddleboard.

Pochlubit se může také krásným bílým chrupem, ten jí dokáže rozzářit tvář, takže jejím skrytým poselstvím je i to, aby lidé nezapomínali věnovat pozornost i svým zubům. To, co však doporučuje každému, kdo chce vypadat dobře i ve vyšším věku, jsou tři jednoduchá pravidla – vyvážená zdravá strava, péče o pleť a pohyb.

Domů
Sdílet
Diskuse