Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. listopadu 2017 14:08
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

ZARA má problém. V oblečení se objevily přišité vzkazy od pracovníků, kteří za výrobu módních kousků nedostávají zaplaceno

MÓDA ZARA
Uložit Uložené

Značka rychlé módy musí situaci rychle vyřešit.

Jeden z nejpopulárnějších prodejců rychlé módy ZARA se opět dostal do nepříjemné situace, na kterou museli dokonce upozornit samotní zákazníci. Lidé nakupující oblečení v turecké větvi značky ve svých kouscích začali postupně nacházet přišité odkazy od pracovníků, kteří samotné oblečení vyrábějí, čímž chtěli zřejmě vytvořit veřejný tlak na vedení společnosti, která již delší dobu s bídnou situací nic nedělá. Přibližně 140 zaměstnanců v továrně Bravo Tekstil údajně přišlo o práci ještě loni, kdy se majitel továrny vyrábějící oblečení i pro značky Next a Mango záhadně ztratil a zaměstnanci zůstali bez jakéhokoli vysvětlení a zejména finančního odškodnění.

Momentálně čekají na zapomenuté výplaty a zvolili právě cestu přišívání vzkazů do oblečení, aby se o jejich situaci dozvěděla média a přinutili značky jednat. Jeden ze zákazníků v oblečení našel lístek se slovy „vyrobil jsem tento kousek oblečení, který si jdeš koupit, ale nedostal jsem za to zaplaceno,“ a tak se zpráva zanedlouho objevila na sociálních sítích a ZARA byla oslovena několika médii, po čemž už nemohla mlčet a vydala vyjádření, že usilovně s partnery pracují na založení speciálního fondu, který se postará o nevyplacené mzdy zaměstnanců.

Doporučeno
Zara odhaluje nové směřování své mužské linie. Soustřeďuje se na vybudování snadno nositelného a moderního šatníku Zara odhaluje nové směřování své mužské linie. Soustřeďuje se na vybudování snadno nositelného a moderního šatníku 19. září 2021 8:37


Domů
Sdílet
Diskuse