Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. listopadu 2017 17:27
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Mark má doma 30 000 papírků LSD. Pravidelně ho zatýkají, ale do vězení ho poslat nemohou

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Mark McCloud se do LSD zamiloval před dlouhými lety.

Lidé mají ty nejrůznější zájmy a zřejmě ve svém okolí znáš někoho, kdo sbírá známky či pohlednice. Na druhé straně, existují i lidé, které nenaplňuje sbírání obyčejných předmětů, a tak se zaměřili na trošku kontroverznější záležitosti. Mark McCloud je skvělým příkladem odvážného člověka, protože ještě před desítkami let dostal nápad, že by mohl namísto známek sbírat LSD. Mark vyrůstal v Argentině a do Kalifornie se přistěhoval jako 12letý, přičemž první kontakt s drogami přišel už o rok později v hotelu na pláži v Santa Barbaře.

První zážitek s LSD dopadl na výbornou, protože Mark ho zhodnotil jako moment, ve kterém byl slepý a pak poprvé začal vidět. Jediný problém byl v tom, že LSD v té době ještě nebylo dostatečně vizuálně atraktivní, jelikož papírky neobsahovaly ilustrace ani obrázky. Obrázky přišly počátkem 70. let minulého století a tiskly se ve velikosti LP desek, aby se mohly snadno a nenápadně přepravovat.


Jako 17letý chlapec se díky LSD dostal do jiné galaxie, jak to o sobě sám tvrdí, což v něm probudilo lásku ke sbírání, a tak si LSD nechával zarámovat a ukládal ve svém domě. Nejdříve ho neměl v rámech, a tak je často zkonzumoval, proto raději zvolil cestu rámování. Později v roce 1987 oslovil San Francisco Art Institute s otázkou, zda by nechtěli uspořádat výstavu o LSD a díky svým znalostem a zkušenostem se rychle zapsal do povědomí veřejnosti jako odborník. Pravidelně ho kvůli jeho zálibě zatýká americká policie, ale pokaždé zjistí, že ho nemohou poslat do vězení, protože látky v papírcích již nejsou aktivní. Momentálně jich má v domě více než 30 000 kusů, a když dostal otázku o tom, zda se k LSD dokáže bez problémů dostat i dnes, samozřejmě trošku zamlouval, ale nakonec nepřímo odpověděl kladně.

 


Domů
Sdílet
Diskuse