Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. listopadu 2017 11:28
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Bugatti utrpělo od Koenigseggu další zdrcující porážku. Agera RS je nejrychlejším autem planety

TECH
Uložit Uložené

Koenigsegg vskutku nečekaně odsouvá Bugatti na druhou kolej i v případě maximální rychlosti.

Před pár týdny se v kruzích největší automobilové smetánky dramaticky zatřásla zem, protože švédský Koenigsegg se starším modelem Agera RS překonal v akceleraci z 0–400–0 km/h zbrusu novou chloubu Bugatti, model Chiron. V uplynulých hodinách se ale (opět velmi nečekaně a zároveň překvapivě) dozvídáme, že Bugatti přichází i o ten nejznámější a nejcennější rekord, a tedy rekord v maximální rychlosti. Pierre Henri Raphanel dosáhl již v roce 2010 s 1200koňovým modelem Veyron Super Sport maximální (průměrnou) rychlost 431,072 km/h. Věci se však změnily...

V USA, přesněji ve státě Nevada, se totiž nedávno uskutečnil na uzavřené dálnici pokus o rekord v maximální rychlosti, no a jak už tušíte, pro Koenigsegg skončil úspěchem. 32letý firemní jezdec Niklas Lilja absolvoval s modelem Agera RS měření, kdy dosáhl maximální rychlosti 444,6 km/h, což je ve smyslu pravidel průměr dosažených maximálních rychlostí v obou směrech – 457,9 km/h s větrem a 436,4 km/h proti větru. Dodat je potřeba, že daný Koenigsegg byl v sériovém stavu bez dodatečných úprav. Agera RS s 5litrovým osmiválcem a výkonem 1360 koní se tak stává oficiálně nejrychlejším sériovým automobilem na světě, protože poráží několik let starý rekord modelu Veyron Super Sport.

Domů
Sdílet
Diskuse