Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. listopadu 2017 11:12
Čas čtení 0:00
Radka T.

Britka poputovala z letiště v Egyptě rovnou za mříže. Do země si přivezla léky, teď jí hrozí trest smrti

ZAJÍMAVOSTI EGYPT
Uložit Uložené

Žena prý neměla tušení, jak se jmenují léky, které do Egypta přivezla.

Britka Laura Plummerová má velký problém. Vydala se totiž do Egypta, ale v zavazadle měla něco, co tam vůbec nemělo být. Na letišti u ní totiž našli léky Tramadol a Naproxen, kvůli kterým okamžitě putovala za mříže.

Lauru zadrželi na egyptském letišti už minulý měsíc. V zavazadle měla poměrně velké množství léků, v důsledku čehož je podezřelá z obchodování s drogami. Například Tramadol je pro Egypťany považován za náhradu heroinu. V zemi je zakázán, proto se po nálezu v kufru s Laurou nikdo nemazlil. U sebe měla 290 tablet zakázaného Tramadolu. Léky prý vezla svému egyptskému manželovi, protože po nehodě trpí silnými bolestmi zad.

Laura má v Egyptě manžela, navštěvuje ho dvakrát až čtyřikrát do roka. Britský deník Guardian upozornil, že vůbec není jasné, zda jde o oficiální manželství. Některá média ho navíc označují jen za přítele. Laury cesty do Egypta by se tak či tak daly označit spíše za dovolenkovou rutinu. Tvrdí to její rodina.

Britka poputovala z letiště v Egyptě rovnou za mříže. Do země si přivezla léky, teď jí hrozí trest smrti
Zdroj: Facebook

O slovo se totiž přihlásili příbuzní mladé Britky. Podle jejího bratra Jamese Laura udělala chybu nevědomky, léky pro manžela měla dostat na předpis. „Laura ani nekontrolovala, co je to za léky, nevěděla, že má v tašce Tramadol. Byl tam také Naproxen,“ prohlásil nešťastný sourozenec. Podle něj je už nyní jasné, že jeho sestra byla „velmi naivní“. Navíc její rodině mělo být řečeno, že Lauře nyní hrozí 25 let vězení či dokonce trest smrti.

Doporučeno
Video: Jak pravděpodobné je, že tě zabije žralok? Video: Jak pravděpodobné je, že tě zabije žralok? 17. července 2023 19:00

Od chvíle, kdy byla zadržena, tráví čas v cele s dalšími 25 ženami. Je to už měsíc, přičemž její rodina si začíná dělat vážné starosti. Laury matka prý téměř zkolabovala, když viděla svou dceru. „Vypadaly jí vlasy a dostala i ušní infekci, takže má opuchlý obličej i krk. Nedokáže pořádně mluvit a na sobě má totéž oblečení, ve kterém přijela,“ popsala Lauru sestra Jayne.

Britka poputovala z letiště v Egyptě rovnou za mříže. Do země si přivezla léky, teď jí hrozí trest smrti
Zdroj: Pixabay

Do případu se již zapojily britské ministerstvo zahraničí a britské velvyslanectví v Káhiře. To jí poskytlo právníka poté, co se ukázalo, že její otec utratil za právní poplatky už 10 tisíc liber, což je v přepočtu přibližně 290 tisíc korun.

Tramadol je v Egyptě často zneužívaný lék. Egyptský ministr sociální solidarity Ghada Wali uvedl, že v rámci bezplatné linky přijali v zemi během srpna mnohem více hovorů týkajících se Tramadolu než jakékoli jiné drogy. Kromě toho od ledna do června tohoto roku přijali 48 tisíc hovorů týkajících se problémů s léky, které jsou k dispozici na předpis jen ve Spojeném království.

Samozřejmě, tento případ vyvolal vášně i mezi čtenáři britských deníků či portálů. Ti situaci podrobně monitorují a sledují. Čtenáře překvapuje zejména to, jak nemohla Laura vědět, jaké léky bere s sebou do Egypta. Zejména, když do této země cestuje pravidelně za mužem, který by měl ovládat místní zákony a poměry. Zvláštní je i to, že svou drahou v cele navštěvuje jen velmi sporadicky, téměř vůbec. Kromě toho má prý muslimskou ženu a několik dalších přítelkyň.

Domů
Sdílet
Diskuse