Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. listopadu 2017 13:53
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Stařeček vysoudil 7,5 milionu dolarů od Walmartu za špatně položený meloun. Spadl poté, co se mu noha zasekla v paletě

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Henry Walker společnost připravil o pořádný balík peněz.

O Spojených státech amerických se často vtipkuje, protože tam lidé dokáží za cokoli vysoudit miliony dolarů, ale zřejmě nikdy bychom neřekli, že nesprávně uskladněné melouny budou společnost Walmart stát 7,5 milionu. Henry Walker se v roce 2015 snažil v prodejně Walmartu vzít jeden meloun do svého košíku, ale nešťastně umístěná dřevěná paleta způsobila, že po otočení a vykročení vpřed jedna noha zůstala zaseknutá právě v ní, což způsobilo jeho pád a následnou zlomeninu.

Walker přitom v minulosti působil v americké armádě, takže se o sebe uměl postarat, avšak neudržované prostory prodejny v kombinaci se zraněním ho naštvaly natolik, že Walmart zažaloval a před soudem argumentoval slovy, že pokud by se zaměstnanci prodejny postarali o lepší dostupnost melounů a odstranili paletu z podlahy, k žádnému zranění dojít nemuselo. Obchodu nepomohly ani záběry z bezpečnostní kamery, na níž se více zákazníkům podařilo v paletě uvíznout, a tak porota dala nakonec za pravdu Walkerovi, přičemž Walmart mu nyní musí vyplatit 7,5 milionu dolarů jako odškodné. Přesto se obchod proti rozsudku odvolá, protože odškodné považuje za příliš vysoké, avšak Walker má šanci uspět i před odvolacím soudem.


Domů
Sdílet
Diskuse