Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. listopadu 2017 9:11
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

10 filmů, která chystá nebo určitě natočí Leonardo DiCaprio. Stane se Jokerem, Tarantinovým vrahem nebo americkým prezidentem?

FILMY A SERIÁLY LEONARDO DICAPRIO MARTIN SCORSESE
Uložit Uložené

Leonardo DiCaprio chystá po několikaleté pauze hromadu filmů.

Leonardo DiCaprio se v posledních letech herecky trochu stáhl. Začal se věnovat záchraně naší planety, angažoval se v různorodých dobrovolných činnostech, vystupoval na zasedáních OSN, setkával se s hlavami států a natočil o tom všem i dokument. Před kamerami se pořádně naposledy objevil před více než třemi lety. Bylo to pro Revenanta, kdy si konečně sáhl na vytouženého Oscara. My jsme však už nesmírně hladoví a Leo to ví, protože se chystá natáčet jeden film za druhým. Co nás tedy čeká? V případě, že by Leo eventuálně natočil všechny snímky ze seznamu níže, krom jiného bychom se dočkali 5 biografických a 2 filmů podle skutečných událostí.

1. Sam Phillips: The Man Who Invented Rock ‘N’ Roll od Petera Guralnicka

Tak zní dílo, podle kterého se natočí biografický snímek o legendárním Samu Phillipsovi. A hrát ho nebude nikdo jiný než oscarový Leonardo DiCaprio. Hollywood Reporter přišel se zprávou, že Leo bude jak produkovat, tak hrát, přesně před rokem, ale zatím nevíme, kdo se postará o scénář a režii. Kdo by měl podle vás DiCapria nejblíže zrežírovat a jaké herce byste chtěli vidět po jeho boku?

Sam Phillips byl obrovský muž, který toho pro hudbu, obzvlášť rock'n'roll, udělal mnoho. Pomáhal mnohým hvězdám včetně Elvise Presleyho a také objevil pár skutečně talentovaných a úspěšných hudebníků jako například Johnnyho Cashe či Carla Perkinse. Měl vlastní studia, byl producentem, muzikantem, byznysmenem a člověkem, o kterém by se dobrý film rozhodně dal natočit.

10 filmů, která chystá nebo určitě natočí Leonardo DiCaprio. Stane se Jokerem, Tarantinovým vrahem nebo americkým prezidentem?
Zdroj: Wikipedia


2. Biografie Leonarda da Vinciho

Paramount Pictures si sedmicifernou nabídkou zajistilo práva na filmovou adaptaci knihy Waltera Isaacsona a předčilo tak i Universal, který měl o práva zájem také. Isaacsonova kniha je biografickou prací o Leonardu da Vincim a toho ve filmové adaptaci neztvárňuje nikdo jiný než jeho jmenovec Leonardo DiCaprio. Herec se zároveň ujme role producenta. Práva na zfilmování knihy byla prodána ještě před jejím samotným vydáním. Vyšla 17. října 2017.

Touha Lea DiCapria ztvárnit na filmovém plátně svého renesančního jmenovce není žádnou náhodou. Jeho matka tvrdí, že DiCaprio byl pojmenován právě po slavném vynálezci a umělci. Myšlenku prý dostala v momentě, kdy pocítili první kopnutí nenarozeného syna na výstavě děl da Vinciho v Uffizi galerii ve Florencii.

Walter Isaacson je světoznámý autor odpovědný za biografie velikánů jako Albert Einstein, Steve Jobs či Benjamin Franklin. Jedna z jeho knih byla adaptována pro National Geography pod názvem Genius. V ní si Alberta Einsteina zahrál vynikající Geoffrey Rush.

10 filmů, která chystá nebo určitě natočí Leonardo DiCaprio. Stane se Jokerem, Tarantinovým vrahem nebo americkým prezidentem?
Zdroj: Wikipedia

3. Biografie Theodora Roosevelta

Teddy Roosevelt vedl dobrodružný život. Kariéře prezidenta předcházelo dětství plné nemocí, studium na prestižní univerzitě i úspěšná vojenská služba. Roosevelta navíc proslavily i dobrodružné výpravy, reformy a zákony o zachování pralesů a ochraně živočichů, což je téma, které je DiCapriovi mimořádně blízké. Rozhodně proto bude zajímavé sledovat, jakou etapu ze života slavného prezidenta Martin Scorsese pro svůj nový projekt vybere.

Nejde přitom o první snahu známé dvojice o zfilmování Rooseveltova života. Ještě v roce 2005 měl Scorsese s DiCapriem rozjetý stejný projekt, a ten měl, podobně jako plánovaný snímek, vzniknout pod záštitou Paramount Pictures. Film měl být natočen na motivy knihy The Rise of Theodore Roosevelt, za kterou získal spisovatel Edmund Morris Pulitzerovu cenu. Nakonec se však od projektu upustilo, po 12 letech má tedy Scorsese další příležitost dostat Rooseveltův příběh na filmové plátno.

Theodor Roosevelt (1858–1919)

10 filmů, která chystá nebo určitě natočí Leonardo DiCaprio. Stane se Jokerem, Tarantinovým vrahem nebo americkým prezidentem?
Zdroj: Wikipedia Commons


4. The Black Hand 

Děj bude vycházet ze zatím nevydané knihy Stephana Taltyho. Ta bude hovořit o skutečném příběhu jistého člověka a jeho osobního boje s organizovaným zločinem v Americe. Magazín Deadline uveřejnil zprávu o tom, že si Leo zahraje ústřední postavu, a tedy newyorského policistu Josepha Petrosina, přičemž by měl snímek i produkovat. Adaptace se ujalo studio Paramount. To momentálně hledá scenáristu, který by příběh dostatečně kvalitně zpracoval pro stříbrná plátna. Produkce se ujmou i Jeremy Bell, Ellen Goldsmith-Vein a Nathaniel Posey. Více se o ději a postavách dočtete zde.


5. Crowded Room

Dříve se mluvilo o thrillerovém dramatu Crowded Room, kde měl DiCaprio ztvárnit postavu, v jejíž hlavě žije až 24 různých lidí, což by pro něj byla skutečně velká výzva, ale ohledně snímku jsme už déle nic neslyšeli. Pravděpodobně je tedy polomrtvý, velmi rádi bychom ho však viděli.

6. Nový film Quentina Tarantina

Za poslední týdny se kolem tohoto filmu dělo množství změn. Nejprve se samozřejmě zpřetrhaly vazby s Weinsteinovými, později jsme zjistili, že se snímek bude zabývat vraždami Mansona, no a nakonec tu máme také informace o tom, že film bude nakonec distribuovat studio Sony a děj bude zcela jiný. Víme jen, že se podíváme do 70. let a netušíme, jakou postavu si kdo zahraje. Tarantino však údajně napsal postavy šité na míru pro herce jako Margot Robbie, Brad Pitt, Leonardo DiCaprio či Samuel L. Jackson. Zbývá nám jen čekat a doufat, že to bude božské.

10 filmů, která chystá nebo určitě natočí Leonardo DiCaprio. Stane se Jokerem, Tarantinovým vrahem nebo americkým prezidentem?
Zdroj: The Weinstein Company


7. Satori

V tomto filmu měl DiCaprio údajně hrát trénovaného zabijáka v poválečném Japonsku (pravděpodobně 50. léta), kde je rekrutovaný CIA, aby zneškodnil sovětského komisaře. Snímek ještě nemá žádného režiséra, ale scénář píše Shane Salerno (Armageddon, Shaft, Savages). Problémem je, že Satori bylo oznámeno již v roce 2011 a od té doby se nedokázalo dostat pevně na nohy, takže bude překvapením, pokud se ho nakonec dočkáme.

8Killers of the Flower Moon

Martin Scorsese momentálně natáčí Irishmana, my však víme, že má v hledáčku další projekt s názvem Killers of the Flower Moon. Příběh vychází ze skutečných událostí a knihy Davida Granna Killers of the Flower Moon: The Osage Murders and the Birth of the FBI. Odehrává se v 20. letech 20. století a popisuje sériové vraždy amerických indiánů z kmene Osage. Šlo o jeden z prvních případů vraždy, na kterém pracovala FBI.

10 filmů, která chystá nebo určitě natočí Leonardo DiCaprio. Stane se Jokerem, Tarantinovým vrahem nebo americkým prezidentem?
Zdroj: Miramax

Scorsese doufá, že se bude moci pustit do natáčení na jaře příštího roku (jakmile dokončí Irishmana). Do hlavní role by rád obsadil svého oblíbeného Leonarda DiCapria. Všechny tyto odhady se zdají být trochu optimistické, zvláště když vezmeme v úvahu, že Scorsese je tvůrce, který si na svých snímcích dává záležet a pracuje na nich klidně i rok po ukončení natáčení.

9. Blood on Snow

Pokud se tento thriller dle stejnojmenné knihy Joa Nesbøho natočí, budeme rádi. Leo by si v něm měl zahrát zabijáka zamilovaného do manželky svého klienta, přičemž se ukáže, že právě ona je jeho dalším cílem na kontraktním seznamu. Jak se do sebe stihli tak rychle zamilovat, není známo, ale DiCaprio by z takové role dokázal vytáhnout mnohem více. Režisérem by měl být Daniel Espinosa (Safe House, Child 44 a Easy Money). 

10 filmů, která chystá nebo určitě natočí Leonardo DiCaprio. Stane se Jokerem, Tarantinovým vrahem nebo americkým prezidentem?
Zdroj: Wikipedia

10. The Devil in the White City 

Možná jste ten příběh slyšeli, možná ne. Doktor H. H. Holmes si v roce 1893 otevřel v Chicagu hotel, aby ubytoval nesčetné davy návštěvníků, přicházejících z celého světa na Světovou výstavu kultury a průmyslu. V žádném případě však nešlo o obyčejný hotel. Stovky pokojů bez oken, dveře lze otevřít pouze z jedné strany, bludiště chodeb se slepými uličkami, schody vedoucí nikam, vlastní krematorium nebo zvukotěsné pokoje s plynovými vývody a padajícími dvířky do podzemí. Holmes se jednoduše postaral o zámek hrůzy, kde sám údajně zavraždil až okolo 200 lidí (oficiálně jich je minimálně 9, no je možné, že jich opravdu bylo kolem 200, k čemuž se sám Holmes přiznal).

10 filmů, která chystá nebo určitě natočí Leonardo DiCaprio. Stane se Jokerem, Tarantinovým vrahem nebo americkým prezidentem?
Zdroj: Wikipedia

O tragickém případě vyšla v roce 2003 faktografická kniha s názvem The Devil in the White City: Murder, Magic And Madness At The Fair That Changed America. Nyní, po letech příprav a úvah, se Martin Scorsese chystá natočit stejnojmenný film a do hlavní role si, jak jinak, vybral svého oblíbeného Leonarda DiCapria. Scénář píše uznávaný Billy Ray, který se podílel na scénáři u filmů jako například Captain Phillips (2013) nebo The Hunger Games (2012). Zatím není známo, kdy by se měl projekt dostat do fáze samotného natáčení, ale víme, že se právě dokončuje scénář.

K pokročilým pracím na projektu se vyjádřil následovně: „Jedna z věcí, kterou jsem za posledního půl roku musel přestat dělat, byly schůzky ohledně scénáře. V lednu se však všichni setkáme znovu a začneme dumat, jak tento příběh přinést k životu, protože je skutečně výjimečný.


Bonus: Biografie Stana Leeho.
„Je to veľký fanúšik Marvelu. Vo svojom dome má všade po stenách marvelácke plagáty. Je úžasný. Urobil by film o mojom živote, hral by mňa, no a tak som mu musel povedať: 'Nie som si istý, či vyzeráš dostatočne dobre. Vyskúšame si ťa, uvidíme ako v role vyzeráš a uvididíme. Predčasne sa však nevzrušuj, dáme ti vedieť’".
Takto sa o Leovi vyjadril samotný Stan Lee. Sám Leo vyjadril túžbu zahrať si ho, no a ako môžete vidieť na obrázku nižšie, podoba tam skutočne je. 

Je to velký fanoušek Marvelu. Ve svém domě má všude po stěnách marvelácké plakáty. Je úžasný. Udělal by film o mém životě, hrál by mě, no a tak jsem mu musel říct: ‚Nejsem si jistý, jestli vypadáš dostatečně dobře. Vyzkoušíme si tě, uvidíme jak v roli vypadáš a uvidíme. Předčasně se však nevzrušuj, dáme ti vědět.‘“ Takto se o Leovi vyjádřil samotný Stan Lee. Sám Leo vyjádřil touhu zahrát si ho, no a jak můžete vidět na obrázku níže, podoba tam skutečně je.

10 filmů, která chystá nebo určitě natočí Leonardo DiCaprio. Stane se Jokerem, Tarantinovým vrahem nebo americkým prezidentem?
Zdroj: Wikipedia


Bonus 2: Joker?

Pokud se toto uskuteční, vzdám se pozice šéfredaktora. Nikdo vlastně neví, jestli to chce, zajímavé by to rozhodně bylo a jako jeden jediný film bez nutnosti upsání se DC/Warner by to možná bylo i realizovatelné. Nakonec, Warner údajně Lea chce právě do role Jokera v samostatném filmu mimo DCEU. Ten má produkovat Martin Scorsese a snímek se má zaměřit na temnější krimi atmosféru než na klasickou komiksovku. Více informací naleznete zde.

Nyní však reálně. Některé z těchto filmů dost možná nikdy nevzniknou a najde se zde i takový, o kterém možná neslyšel ani sám DiCaprio, ale média o něm i tak informovala. Nemohli jsme je tedy ignorovat. Pokud bychom však stále počítali s Crowded Room, je možné, že DiCaprio natočí 6 filmů: The Crowded Room, The Devil in the White City, Killers of the Flower Moon, dvě biografie (Da Vinci a Roosevelt) a také The Black Hand.

10 filmů, která chystá nebo určitě natočí Leonardo DiCaprio. Stane se Jokerem, Tarantinovým vrahem nebo americkým prezidentem?
Zdroj: Wikipedia

Dohromady tu tak máme 3 projekty se Scorsesem, dva filmy podle skutečných událostí, dvě biografie a dva originální příběhy. Ve hře je stále nový Tarantinův film a také se ještě něco může ohlásit. V úvahu přichází i to, že se vynoří role ve filmech ze seznamu, se kterými až tak nepočítáme. V každém případě, Leonardo DiCaprio se konečně vrátí k herectví a my si ho v následujících letech užijeme naplno.

Domů
Sdílet
Diskuse