Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. listopadu 2017 18:12
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Návrat Star Wars, výlet do džungle v Jumanji či nádherný muzikál a vyhublý Daniel Radcliffe. I takový bude prosinec v kinech

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Výběr kino premiér je bohatý i v posledním letošním měsíci. Na jaké filmy zajdete?

Další měsíc je za námi. Před námi je přitom poslední v tomto roce, takže vás už brzy začneme zásobovat články představujícími rok 2018 z pohledu mnoha žánrových zaměření či seriálů. Máte se tedy na co těšit. Zároveň se musíme rozloučit s rokem, a to ve velkém, protože se dočkáme 3. Star Wars filmu nového věku, a tedy Star Wars: The Last Jedi. Kromě toho si užijeme i nějaké ty komedie či animáky, ale neobereme vás ani o nějaké ty serióznější počiny.

1. Místo splněných přání - 7. 12.

Od režiséra Paola Genovese, od kterého mě uchvátil snímek Úplní cizinci, uvidíme i letos novinku. Jde o chválené drama Místo splněných přání. Snímek obrací pozornost k našim nevysloveným přáním. Zaměřuje se na tajemného hrdinu, stálého zákazníka restaurace The Place, který je připraven naslouchat a vyplnit jakékoliv přání osmi návštěvníků. Za to však požaduje splnění jistých úkolů. Kam až budou lidé ochotni zajít, aby si splnili své sny? Kdo z nich přijme výzvu záhadného cizince, který sedí stále u stejného stolu? Počin je inspirován televizním seriálem The Booth at the End.


2. Star Wars: The Last Jedi - 14. 12. 

Luke Skywalker se vrací do role rytíře Jedi ovlivňujícího chod galaxie. Nebo že by se z něj skutečně stal Grey Jedi? To se dozvíme už přibližně za dva týdny. Do té doby budeme doufat, že Jimmy Fallon udělá další acappellu, a tentokrát to bude odvážnější a vlastně úplně jiné než poslední epizoda. Sága v sobě skrývá obrovský potenciál, a tak toužíme vidět něco nového. Všichni přitom věříme, že režisér Rian Johnson to zvládne. Bude na to mít přitom 2 a půl hodiny, díky čemuž mu přísluší status režiséra nejdelšího Star Wars snímku vůbec. Očekávání jsou veliká, zůstává nezbývá než doufat, že nám děj, překvapení a nové postavy vyrazí dech.
 

3. Ladíme 3/Pitch Perfect 3 - 21. 12. 
Hlavní postavy z předešlých částí konečně dostudovaly vysokou školu. K jejich překvapení však zjistily, že je pro ně reálný svět až příliš krutý. Proto své pracovní pozice přesunou na vedlejší kolej a zkusí dát novou šanci jejich hudební kariéře v podobě „USOtour“. Jak dopadne další pokračování oblíbené série, která zatím celosvětově vydělala více než 400 milionů dolarů? Ženy, dáte pokračování šanci? A muži, máte s předchozími částmi pozitivní zkušenosti, nebo jste tuto muzikálovou komedii ani nezkoušeli? Za scénářem Pitch Perfect 3 (Ladíme 3) stojí Kay Cannon, která se postarala i o dvě předchozí části. Na režisérském postu stojí méně známá Trish Sie (Let's Dance 5). V komedii se představí herečky jako Anna Kendrick, Rebel Wilson, Brittany Snow, Elizabeth Banks, Hailee Steinfeld, Ruby Rose, Anna Camp a Alexis Knapp.
 

4. Jumanji: Vítejte v džungli - 21. 12.
Z pokračování Jumanji nejsme zrovna nejšťastnější, protože asi nejsme jeho cílovka. Na film podobný tomu Williamsovu asi můžeme zapomenout, ale to neznamená, že v kinech nepůjde o slušnou dobrodružnou komedii se sympatickými herci s velkým komediálním talentem. Doufáme, že nakonec budeme spokojeni. Legendární deskovou hru nahradí videoherní verze. Čtyři teenageři ji začnou hrát, ale brzy budou vtaženi přímo do videohry a změní se ve své avatary s tvářemi The Rocka, Karen Gillan, Jacka Blacka a Kevina Harta. Akční dobrodružství může začít. Bude však stát za vidění? Odpověď by nám mohl naznačit i nejnovější trailer. Snímek zrežíroval Jake Kasdan (New Girl) a kromě zmíněných herců se dočkáme i Missi Pyle, Alexe Wolffa, Nicka Jonase či Madison Iseman.
 

5. Ferdinand - 21. 12. 
Animák Ferdinand jsme si už stihli v krátkosti představit dříve, nyní však dostáváme novou ukázku, kde k nám promluví i samotný John Cena. Ten totiž namluvil dobráckého býka Ferdinanda, kterého nešťastnou souhrou osudu všichni považují za zápasníka. Odtrhnou ho od jeho rodiny a nutí účastnit se býčích zápasů. Ferdinand však na souboj nemá ani pomyšlení, mnohem raději má totiž květiny. Zdá se, že to nikoho kolem něj nezajímá, bude tedy na něm, aby všem udělil lekci o tom, že nejlepší v životě je být samým sebou.
 

6. Borg/McEnroe - 28. 12.

V centru příběhu sportovního dramatu bude stát dvojice špičkových tenistů - Björn Borg (Sverrir Gudnason) a jeho rival John McEnroe (Shia LaBeouf). Samotný film se bude soustřeďovat na jejich legendární duel během Wimbledonu v roce 1980. Snímek natočil Janus Metz Pedersen (True Detective). Herecky se představí i Stellan Skarsgård, Tuva Novotny, David Bamber, Robert Emms, Jane Perry a Björn Granath.
 

7. Ztracen v džungli - 28. 12. 

V nadcházejícím thrilleru Jungle si Daniel Radcliffe zahraje izraelského cestovatele Yossiho Ginsberga. Jeho cesta z Bolívie až do amazonské džungle se však pořádně zdramatizuje. V momentě, kdy se Ginsberg a dva jeho spolucestující ztratí v nekonečném Amazonském pralese, začíná jejich zoufalá snaha o přežití. Jungle zrežíroval Greg McLean (Wolf Creek, The Belko Experiment), scénář napsal Justin Monje podle knihy samotného Yossiho Ginsberga Jungle: A Harrowing True Story of Survival in the Amazon. Kromě Radcliffea uvidíme i Thomase Kretschmanna, Alexe Russella, Lily Sullivan, Jaceka Komana, Yasmin Kassim či Joela Jacksona. Pravděpodobně nás čeká další svižná jízda s Danielem, který i nadále pracuje na zajímavých projektech.

 

8. Najvětší Showman/The Greatest Showman - 28. 12.
Muzikál The Greatest Showman má nepochybně potenciál stát se hitem zimní sezóny. Vypoví nám skutečný příběh P. T. Barnuma (Hugh Jackman), zakladatele největšího pojízdného cirkusu v USA. Ten to ale nebude mít jednoduché, protože narazí na nepochopení a odpor. Cestu za svým životním snem si však nenechá překazit. Kromě Jackmana uvidíme samé hvězdné tváře jako Zaca Efrona, Michelle Williams, Rebeccu Ferguson či Zendayu. O režii se postaral debutant Michael Gracey. To vše na pozadí nádherné hudby, oku lahodící taneční choreografie a sympatických herců. Snímek zatím vypadá skvěle, takže se na něj nesmírně těšíme.
 

Kromě toho všeho uvidíme českou pohádku Přání k mání či komedii Špindl. Výběr je tedy zase jednou více než slušný. Na který počin se těšíte nejvíce?

Domů
Sdílet
Diskuse