Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. prosince 2017 15:05
Čas čtení 0:00
Daniel Michalík

Deset nejočekávanějších strašidelných hororů, které nám budou nahánět noční můry v roce 2018

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Ze všech duchařin a krváků jsme vybrali to nejlepší.

Rok 2017 se zanedlouho stane minulostí, avšak předtím, než si zrekapitulujeme ty největší hororové pecky jako  naposledy, podíváme se na duchařiny a krváky, které nás čekají příští rok. Hororový žánr i nadále zůstává oblíbený mezi širokou škálou diváků a bát se budeme i v roce 2018. Čekají nás nějaké ty spin-offy, remaky a sequely, ovšem najdeme i pár originálních novinek, které nás mohou velmi pěkně překvapit. Do seznamu seřazeného podle data premiéry se bohužel nedostaly počiny jako Mama 2, A Nightmare on Elm Street a The Wolf Man. Důvodem je až příliš málo informací a jen pár spekulací, ale je pravděpodobné, že to počiny nakonec zvládnou a dostanou se i na plátno. Pojďme se tedy ale podívat na naši desítku těch potenciálně nejlepších.

1. Insidious: The Last Key (4. ledna 2018, režie: Adam Robitel)

Čtvrtý díl duchařské ságy Insidious nás bude strašit hned na začátku roku. Zatímco se o první dva filmy postaral hororový král James Wan, trojku přebral jeho nejlepší kamarád a zároveň i scénárista Leigh Whannell. Leigh napsal i čtvrtou část, no a v příběhu se podíváme na parapsycholožku Elise. Ta ve svém mladším věku bojovala s démony v jejím skromném domě v Novém Mexiku. Jediné řešení bylo stěhování se, avšak když je nový klient přinese po dlouhé době do příbytku zpět, Elise musí opět čelit své temné minulosti. Abyste se neztratili v časové linii, kapitola čtyři pokračuje po trojce, a zároveň otevírá dveře pro první dva počiny.

 

2. Winchester: The House That Ghosts Built (1. března 2018, režie: bratři Spierigovi)

Jeden z těch originálnějších hororových počinů následujícího roku bude sledovat dědičku magnáta stojícího za střelnými zbraněmi Sarah Winchester. Po náhlé smrti své rodiny je Sarah přesvědčena, že si na ni brousí zuby duše těch, kteří byli zastřeleni, a proto se rozhodne postavit pevnost, aby zlomyslné entity udržela pod zámkem. Když se však skeptický psychiatr Eric Price rozhodne ženu navštívit, aby jejímu mentálnímu stavu pomohl, zjistí, že její posedlost toho v sobě skrývá mnohem více. V hlavní role uvidíme Helen Mirren a v neposlední řadě i Jasona Clarkea.

3. Strangers: Prey at Night (15. března 2018, režie: Johannes Roberts)

The Strangers s Liv Tyler a Scottem Speedmanem zřejmě znají mnozí z vás. Zamilovaný pár přichází z jedné svatby domů, ovšem brzy zjistí, že ani jednoho z dvojice nečeká příjemná romantická noc, ale peklo, na jaké nikdy nezapomenou. Tři maskovaní cizinci mají své vlastní plány, a tak v poměrně krátkém filmu dostáváme pořádnou dávku nejistoty a husí kůže. V pokračování se terčem maniaka stane rodinka na road tripu, snažící se přenocovat v areálu pro camping. Ačkoliv se její členové na daném místě měli setkat se svými známými, nepoznané místo najdou zcela opuštěné.

4. A Quiet Place (5. duben 2018, režie: John Krasinski)

Projekt od Johna Krasinskiho v hlavní roli s Emily Blunt a vlastně i samotným režisérem se jeví jako jeden z těch nejoriginálnějších a nejzajímavějších počinů naší desítky. O čem ale bude? Budeme sledovat rodinku žijící v totální izolaci od okolního světa, která má ve svém životě jeden háček. Její členové musí žít v tichu, dorozumívat se posunkovou řečí a hrát monopoly bez figurek. Čisté peklo. Horší je na tom fakt, že si na ně brousí zuby jakési příšery, a ty velmi snadno naláká zvuk. A vy už zřejmě tušíte, kde bude problém. Přesvědčte se sami ukázkou níže.

5. Truth or Dare (duben - květen 2018, režie: Jeff Wadlow)

Režisér druhého Kick-Ass míří do hororových vod a ve spolupráci s produkčním studiem Blumhouse chystá další zajímavý finanční trhák. Blumhouse se tento rok po finanční stránce daří na výbornou a věříme, že nám přinese strhující projekty i příští rok. Pravdu nebo odvahu zná většina z vás, no a přestože jsme tu už měli podobné projekty (např. Ouija), i tato spoločneská hra bude mít co dočinění se zlomyslnými entitami. O filmu zatím máme jen málo informací, ale budeme vás o něm postupně informovat. Více najdete zde.

Deset nejočekávanějších strašidelných hororů, které nám budou nahánět noční můry v roce 2018
Zdroj: Universal

6. Slender Man (17. květen 2018, režie: Sylvain White)

Projekt, který byl kvůli svému nízkému rozpočtu několikrát pozastaven z důvodu nedostatku financí, uvidíme i u nás na velkém plátně. Konečně, tvůrci to úspěšně zvládli. Slender Man je dnes již snad jednou z modernějších kultovních postav a přestože jsme se nedávno dočkali dokumentu odokrývajícího jeho tajemství, zanedlouho se budeme i bát. V příběhu bychom měli sledovat mladou dívku pronásledovanou vlastní minulostí. Časem ji osud zavede ke starým známým a bude přinucena čelit zlověstné entitě. O projektu zatím víc nevíme, ale budeme vás informovat.

Deset nejočekávanějších strašidelných hororů, které nám budou nahánět noční můry v roce 2018
Zdroj: Eric Knudsen

7. The Purge: The Island (5. červenec 2018, režie: Gerard McMurray)

Překvapilo nás, že se James DeMonaco vzdal režie čtvrtého dílu mozaiky světa The Purge a zůstal hlavně na pozici scenáristy. Nic to však nemění na tom, že se opět podíváme na nejhorší noční můru Američanů, tedy na den, kdy je zločin povolen a obyvatelé si mohou na sobě vybít vztek. Tentokrát, jak bylo od tvůrců slíbeno, se podíváme na samotný začátek této tradice a na události, které vedly vůbec k první Očistě. Jelikož jde o prequel, je vysoce pravděpodobné, že uvidíme nové herecké osazenstvo. Jsme tedy zvědaví, jak to dopadne.

Deset nejočekávanějších strašidelných hororů, které nám budou nahánět noční můry v roce 2018
Zdroj: Universal

8. The Nun (12. červenec 2018, režie: Corin Hardy)

Spin-off série Conjuring byla po úspěchu obou filmů od Jamese Wana pro studia snad jasnou volbou. Pravdou je, že celý tým kolem Wanova počinu začíná s tvorbou vedlejších projektů, které na sebe navazují. Dostali jsme už dva projekty o strašidelné panence Annabelle a svou sólovku si ukradla i zlověstná jeptiška Valaki. Mohli jsme ji zachytit již v The Conjuring 2. Mezi herci uvidíme i mladou hvězdičku Tessy Farmiga (American Horror Story) a děj by se měl točit kolem kněze vyslaného do Říma, aby objasnil záhadnou smrt jeptišky. Jsme zvědaví, jakým směrem se snímek bude ubírat, a zda nám zodpoví všechny otázky.

Deset nejočekávanějších strašidelných hororů, které nám budou nahánět noční můry v roce 2018
Zdroj: Warner Bros.

9. Halloween (19. říjen 2018, režie: David Gordon Green)

Michael Myers se přeci jen po dlouhé době vrátí do sálů kin po celém světě. Přestože se jeho cesta na stříbrné plátno zpočátku jevila jako trnitá, dostáváme stále více informací o tom, jakým směrem se bude příběh ubírat. V našem posledním článku jsme si řekli, že snímek bude ignorovat všechny sequely a bude přímo navazovat na Carpenterův originál. Těší nás i fakt, že se opět objeví herečka Jamie Lee Curtis a v neposlední řadě nás zaujal přístup tvůrců - méně krvavých scén, ale budování atmosféry strachu a nejistoty v duchu originálu. Tak možná nakonec dostaneme žánrovku, na jakou jsme dlouho čekali.

Deset nejočekávanějších strašidelných hororů, které nám budou nahánět noční můry v roce 2018
Zdroj: Universal

10. Polaroid (během roku 2018, režie: Lars Krevberg)

Polaroid vypadá jako jeden z těch klišovitých hororů, na které narážíme každý rok. A protože nemá stanovené datum premiéry, a dokonce ani potvrzenou distribuci v Česku, nedokážeme přesně říci, jak to s ním bude. Na druhou stranu se může představit alespoň trailerem níže. Režisér Lars Krevberg Polaroid natočil v roce 2015 jako krátkometrážní film, ale podobně jako David F. Sandberg a jeho Lights Out, i Lars dostal šanci přetvořit svůj mrazivý kousek do celovečeráku. Polaroidová kamera skrývá svá tajemství a věřte nám, nechcete je odhalit.

Jaký horor vás zaujal nejvíce? Nezapomeňte hlasovat v anketě níže.

Domů
Sdílet
Diskuse