Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. prosince 2017 22:45
Čas čtení 0:00
Radka T.

Dokážeš na základě očí uhádnout, odkud člověk pochází? Projekt ukazuje, že to vůbec nemusí být jednoznačné

ZAJÍMAVOSTI ERASMUS
Uložit Uložené

Pohled do očí může někdy pořádně zmást.

Říká se, že oči jsou zrcadlem duše a že jen na základě jednoho pohledu do nich se dá často vytušit, co je to za člověka. Dokážeš ale podle očí zjistit i to, odkud člověk asi tak pochází? To chce ukázat projekt Eyes from Europe.

Za fotografickým projektem stojí organizace Positivo Milano. Přes zajímavé fotografie očí lidí z různých zemí chce zároveň propagovat program Erasmus +. Právě díky němu mají studenti možnost dostat se do různých zemí, kde mohou nejen studovat, ale i poznávat nové lidi.

Jelikož obyčejné vysvětlování a propagace často nestačí, organizace se rozhodla program zviditelnit i takovýmto způsobem. K tomu se zavázalo 50 lidí z různých zemí, kteří si nechali zvěčnit právě svůj pohled.

Organizace zdůrazňuje, že Erasmus + je více než jen studium v zahraničí a mladí by si mohli uvědomit, jaké příležitosti nabízí. Jednou z nich je právě setkávání s cizinci a prozkoumání Evropy tím nejlepším způsobem.

Setkání různých kultur mohou jen obohatit zúčastněné strany. Mladí lidé mohou díky výměnnému programu využít poznatky ve své zemi a přinést tak výhody pro celou komunitu,“ vysvětlila organizace.

Doporučeno
Celestína studuje v Jeruzalémě: Kdekoliv potkáš člověka se samopalem, bydlení a jídlo jsou drahé – za pivo zaplatíš 240 korun Celestína studuje v Jeruzalémě: Kdekoliv potkáš člověka se samopalem, bydlení a jídlo jsou drahé – za pivo zaplatíš 240 korun 13. května 2023 13:00

Projekt Eyes from Europe však bude mít i svou druhou část, a pokud chceš být jeho součástí, není nic jednoduššího než zaslat fotografii svých očí podle pokynů.

Domů
Sdílet
Diskuse