Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. prosince 2017 10:45
Čas čtení 0:00
Tibor P.

15 osvědčených seriálů, na které se v roce 2018 těšíme nejvíce

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Od American Crime Story přes Mr. Robota až po Narcos.

Rok 2018 bude plný nejen zajímavých seriálových novinek, ale také pokračování, dnes již osvědčených, seriálových hitů, které si svými dosavadními sériemi získaly srdce spousty diváků. Jelikož se nám nezadržitelně blíží konec roku 2017, je nejvyšší čas představit si 15 seriálů, jejichž nové série budou dle našeho názoru událostmi seriálové sezóny v následujících dvanácti měsících.

1. Bron / Broen (4. série, 1. ledna 2018)

Tento seriál je nejen jedním z mnoha klenotů severské seriálové tvorby, ale také krásným příkladem spolupráce mezinárodního týmu tvůrců, konkrétně ze Švédska a Dánska. Bron švédsky i Broen dánský znamená most, a právě jeden takový most spojující obě země, se stává místem zločinu. Místní kriminalisté jsou nuceni nejen řešit složité případy vražd, ale také spolupracovat. Zřejmě jim to jde výborně, protože si na nový rok odbude svou premiéru závěrečná čtvrtá série. Osobně si nedokáži představit hezčí start do nového roku, ale na druhou stranu mě blížící se konec ani trochu netěší.

2. Akta X (11. série, 3. ledna 2018)

V době, kdy si tento seriál odbyl svoji premiéru, jsem ještě nebyl ani na světě. Dvojici Mulder - Scullyová to však stále náramně jde, o čemž nás přesvědčila i desátá série, která u mnohých vzbudila nostalgické vzpomínky na řešení nejrůznějších mysteriózních případů. V té připravované se už za pár dní dozvíme, zda se jim podaří vypátrat jejich ztraceného syna Williama, jehož nalezení je klíčové při řešení nových případů. To, zda nás tvůrci dokáží i po tolika letech ještě překvapit, se dozvíme sice už za pár dní, ale po výsledku předchozí série se spíše přikláním k názoru, že Akta X chytá druhý dech.

3. American Crime Story (2. série, 17. ledna 2018)

První série seriálu vzbudila zejména ve Spojených státech velké ohlasy. Jak by také ne, když pojednávala o případu bývalého amerického fotbalisty O. J. Simpsona, jehož případ údajné vraždy exmanželky a jejího přítele otřásl celou zemí a patří mezi nejvíce medializované procesy vůbec. Tvůrci seriálu už dříve ohlásili, že v dalších sériích se prostřednictvím poutavě zpracovaného příběhu podíváme i na další významné společenské události. V té nejbližší konkrétně na okolnosti kolem smrti známého módního návrháře Gianniho Versaceho. Největším lákadlem je účast krásné Penélope Cruz.

 

4. 13 Reasons Why (2. série, ???)

Hanna Baker si na střední prošla mnoha stresujícími událostmi, které ji nakonec přivedly až k sebevraždě. Po sobě zanechala nahrávky, které postupně narušovaly vybudované vztahy mezi jejím nejbližším okolím. Jay Asher prostřednictvím své knihy Proč? 13x proto poskytl tvůrcům vynikající základ pro hlavní dějovou linii. V mírné nevýhodě tak byli ti, co se stihli s celým příběhem seznámit už v knižní podobě. V roce 2018 se dozvíme, co se dělo po uzavření knižní verze příběhu. Netflix vyslyšel prosby diváků a ohlásil přípravu 2. série, tentokrát bez jakékoli předlohy. Uvidíme, jak se s touto situací tvůrci vyrovnají.

 

5. Ozark (2. série, ???)

Praní peněz obvykle nedopadne podle představ. Své by o tom mohl vyprávět Jason Bateman v roli finančního poradce Martyho Brydea, který si tímto způsobem přilepšuje na živobytí. O tom, že život na šikmé plošině není jednoduchý, a je plný různých úskalí, jsme se už mohli dozvědět i z první série. Druhá série už byla ohlášena, takže nám nezbývá nic jiného než čekat, kdy Netflix přijde s datem premiéry. Tuto událost ve světě seriálů byste si rozhodně neměli nechat ujít, a pokud jste zmeškali předchozích deset částí, rychle tuto svou chybu napravte, dokud je čas.

 

6. Making a Murderer (2. série, ???)

Steven Avery si kvůli americké justici užil své. Jako 23letého ho odsoudili na 32 let za údajné znásilnění a pokus o vraždu. Jeho tvrzení, že je nevinný, nebraly tamní státní orgány jako relevantní a trvalo dlouhých 18 let, než testy DNA vyloučily jeho podíl na spáchaném trestném činu a on mohl opět žít jako svobodný občan. Bohužel jen na chvíli, protože ho za necelé dva roky zavřeli znovu, tentokrát kvůli nejasné vraždě. O tom, že se dočkáme druhé série, víme od léta 2016, ale datum premiéry stále ne a ne přijít. Tvůrci dokumentu pokračují v odkrývání nejasných okolností Stevenova případu, což není vzhledem k deseti letům poctivé investigativní práce žádným překvapením.

 

7. Taboo (2. série, ???)

Tom Hardy dnes patří mezi herecké hollywoodské hvězdy, které dokáží svými výkony pozvednout úroveň každého filmu alespoň o úroveň výš. Když bylo ohlášeno natáčení Taboo pod taktovkou televize BBC, nenašel se snad jediný fanoušek, který by se na takovou spolupráci netěšil. Zvlášť, když britská televize dokázala už mnohokrát, že jí příběhy z historického prostředí jdou dobře. Hardy si po vedlejší roli v kritiky oceňovaném Peaky Blinders mohl užít jako ústřední hrdina (nebo spíše padouch?) velký zájem diváků. Seriál je dějově odstupňován do tří sérii, a pokud ta s pořadovým číslem 2 bude našlapaná podobně jako úvodní, tak se rozhodne máme na co těšit.

 

8. Mindhunter (2. série, ???)

Když se do něčeho pustí David Fincher, tak vězte, že to bude stát za to. Po dlouhých čtyřech letech usedl na režisérskou židli v rámci seriálu a po remaku politických her v House of Cards zpracoval příběh dvojice agentů FBI, vedoucích rozhovory s odsouzenými sériovými vrahy. Přiznám se, že mi od první části spadla čelist, protože šlo opět o výrazné příběhové novum, které mi výše jmenovaný režisér nabídl. Pokud se podíváte na souhrnné žebříčky zahraničních portálů, Mindhunter bude ve většině aspirovat na titul seriál roku. Já sám jsem ho takto označil ve své recenzi. Druhá série má pokračovat v nastoleném trendu a má nám přinést rozhovory agentů s dalšími odsouzenými vrahy.

 

9. Stranger Things (3. série, ???)

Výkladní skříň Netflixu. Takto můj kolega Dušan ocenil dílo bratrů Dufferových, díky kterému jsme se ve svých vzpomínkách měli možnost přenést atmosférou a zpracováním do osmdesátých let. Mysteriózní klasika dominuje nejen originálním příběhem, ale i nadprůměrnými výkony dětských herců, na kterých stojí a padá celý příběh. Těžko byste však v daném ansámblu hledali slabý článek. Celý tým svou práci odvedl na jedničku s hvězdičkou a nezklamal ani v nedávno odvysílané druhé sérii. Dufferovi už pracují na té třetí a nám nezbývá, než jim popřát, aby je múza pořádně nakopla a my jsme se mohli do roka a do dne opět pustit do poctivého bingewatchingu. Jednotlivé odhady se liší - zatímco někteří hovoří o konci roku 2018, jiní až o počátku roku 2019. Doufejme, že bude platit to první.

 

10. Better Call Saul (4. série, ???)

Seriál, který zraje jako víno. Seriál, kde autorský rukopis je výraznější než kdekoli jinde. Seriál, při jehož sledování se nemůžete nabažit hereckého výkonu Boba Odenkirka. Polemizovat nad tím, zda je Breaking Bad lepší nebo horší než jeho prequel, se raději neodvážím. Sám mám v tomto směru nejasný postoj, protože si ještě živě pamatuji na moment, kdy jsem s otevřenými ústy zíral na závěrečný obraz z 3. série, která musela opravdu bavit každého. Navíc, mnoho věcí zůstalo dostatečně nezodpovězeno a jednotlivé postavy se nám mění před očima takovým tempem, že to, co přijde dál, zřejmě pořádně otřese každým fanouškům. A tak to má být.

 

11. Westworld (2. série, jaro 2018)

Mladší z bratrů Nolanových se po delší době osamostatnil jako režisér a bez pomoci svého známějšího bratra Christophera nám přinesl seriálový remake příběhu z prostředí futuristického zábavního parku. První série nenechala nikoho na pochybách, že Nolanové mají filmařinu v krvi a že se od nich nikdy nemusíme obávat nekvalitního filmového či seriálového kousku. Když k tomu připočteme výkony takových herců, jakými jsou Anthony Hopkins či Ed Herr, nemůžete se nám divit, že se na nadcházející sérii velmi těšíme.

 

12. True Detective (3. série, ???)

První série zbavila Matthewa McConaugheyho nálepky herce z romantických béčkových komedii a velmi rychle mu umožnila postupně se dopracovat až k zisku prvního Oscara. Seriál si musel zamilovat každý příznivec těžkého děje plného mystiky a geniálně napsaného scénáře. Bohužel, antalogický formát dostal zabrat při sérii číslo dvě, která trpěla vysoce nastavenou laťkou svého předchůdce a několika mezerami ve scénáři. K očekávané třetí sérii bychom proto zřejmě měli přistoupit obezřetně, ale vzhledem k tomu, že většina z nás očekává návrat seriálu k původní kvalitě, Temný případ si v tomto článku své místo nepochybně zaslouží.

 

13. Mr. Robot (4. série, ???)

Přestože jsme momentálně plni pozitivních dojmů z nedávno ukončené třetí série, tvůrce Sam Esmail musel nanovo ujistit všechny příznivce Elliotova příběhu, že na plánu celkem pěti sérií se nic nemění a tím pádem se už pomalu pracuje na pokračování číslo čtyři. Ačkoli bylo mnoho věcí objasněno, Američané si tradičně ponechali dveře otevřené natolik, abychom do nich mohli v nejbližší době opět nakouknout. A o tom, že se bude dát na co dívat, snad nepochybuje vůbec nikdo.

 

14. Daredevil (3. séria, ???)

Marvelovky máme v redakci rádi všichni. Tým Defenders se nám stihl představit nejen samostatně, ale i jako celek. Navzdory faktu, že jde o kvalitně vyvážené počiny, jeden z nich vyčnívá. Daredevil je od začátku naší srdeční záležitostí. Matt Murdock je v civilu sympatický právník, který i navzdory svému handicapu překypuje chutí do života. V červeném kostýmu však oplývá tím, co by každý správný superhrdina měl mít. V Hell's Kitchen, zdá se, dobro vítězí nad zlem, ale to by nebyl Matt, aby na něj nečekaly nějaké nové výzvy. Oč půjde tentokrát bychom se měli dozvědět již brzy.

 

15. Narcos (4. série, ???)

Fanoušci seriálu se musí smířit s mnoha věcmi. Nejprve nás po druhé sérii opustila postava narkobarona Pabla Escobara, jehož absence vedla k citelnému oslabení příběhu. Po jejím skončení jsme se dozvěděli, že jednoho z filmařů našli mrtvého v mexické oblasti známé drogovými kartely. A aby toho nebylo málo, další nepříjemná zpráva ohlásila neúčast agenta Peňu ve 4. sérii bez blíže specifikovaného vysvětlení. Zda dokáže dějová linie kolem Cali kartelu utáhnout celý příběh ukáže až nejbližší období.

  

A co vy? Na pokračování kterého seriálu se těšíte nejvíce?

Domů
Sdílet
Diskuse