Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. ledna 2018 14:50
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Babička z Ostravska okořenila kachnu marihuanou. Sváteční oběd na Boží hod skončil pro rodinu nevolnostmi a halucinacemi

ZAJÍMAVOSTI MARIHUANA VÁNOCE
Uložit Uložené

Místo majoránky marijánka. Seniorka z Ostravska připravila oběd, po němž musela být rodina převeze do nemocnice.

Sedmičlenná rodina z Vratimova u Ostravy je zřejmě jedinou, která během vánočních svátků skutečně uviděla zlaté prasátko. Ne však díky půstu, ale halucinacím, které jim způsobil oběd na Boží hod. Při jeho přípravě totiž seniorka omylem „okořenila“ podávanou kachnu drogou, která u čtyř dospělých a dvou dětí následně vyvolala nevolnost, závratě, zvracení, bolesti hlavy a přeludy. Museli být proto převezeni do nemocnice. Pouze jeden člen domácnosti si na žádné problémy nestěžoval. O případu informoval zpravodajský server iDNES.

Ilustrační obrázek

Babička z Ostravska okořenila kachnu marihuanou. Sváteční oběd na Boží hod skončil pro rodinu nevolnostmi a halucinacemi
Zdroj: pixabay.com/futurefilmworks

Zpočátku nebylo jasné, o jakou konkrétní drogu se mělo jednat, podle informací regionální televize Polar však onou tajnou přísadou byla marihuana, kterou si žena údajně spletla s majoránkou. Tomu, že se jednalo právě o tuto látku, nasvědčuje i vyjádření soudní znalkyně Marie Staňkové. „Pacienti podle výsledků rozboru požili něco, co obsahovalo konopí,“ řekla serveru Aktuálně.

Po ošetření všech otrávených členů rodiny si případ vzala na starost policie. „Zahájili jsme úkony trestního řízení pro trestný čin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ uvedla mluvčí Gabriela Holčáková s tím, že případ se stále vyšetřuje a momentálně probíhají výslechy.

Domů
Sdílet
Diskuse