Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. února 2018 16:31
Čas čtení 0:00
Radka T.

Fotograf jí pochválil postavu, až když omdlela z hladu. Modelka zkritizovala šílené požadavky, se kterými se v branži setkala

MÓDA
Uložit Uložené

Když jí jednou řekli, že je příliš velká do kožených kalhot, rozčílila se a s klasickým modelingem sekla.

Říkat štíhlým ženám, které touží po kariéře modelky, že jsou tlusté, může mít fatální důsledky. Naštěstí pro Charli Howard to nakonec neskončilo dramaticky. Mladá žena sice téměř skoro nic nejedla a na jednom focení omdlela, ale v takovém životním stylu nehodlala dále pokračovat a zjistila, že zářivá kariéra jí za to nestojí. Kromě toho se rozhodla o svých negativních zážitcích z tvrdého modelingového světa promluvit, čímž si vysloužila respekt.

Vata napuštěná pomerančovým džusem a jablko. I to bylo kdysi součástí jídelníčku nadějné modelky Charli. Ne že by se modelingu nevěnovala i dnes, ale nachází se už v trochu jiné kategorii. Ale vůbec toho nelituje. Protože, když začínala s klasickým modelingem, neustále se setkávala s požadavkem, aby zhubla. Navzdory cvičení během celého týdne a hladovění. To se jí i vymstilo, když během jednoho focení z hladu omdlela. Nikdy však nezapomene na slova fotografa, když ji probíral. „Ale vypadáš skvěle,“ řekl jí.

S váhou se přitom trápila už od puberty. Chtěla být hubeňoučká, s kamarádkami se navíc hecovaly a hledaly podporu jiných dívek na proanorektických fórech. V modelingovém průmyslu také musela snášet požadavky na to, aby zhubla. Za úkol dostala například zhubnout více než 2 centimetry v bocích. Jenže jednoho dne se všechno změnilo. Psal se rok 2015 a Charli pracovala již šest let v modelingu, během nichž často hladověla.

Právě se vracela z focení ze Stockholmu, když jí volal agent. „Měli jsme rozhovor a máme pocit, že to nefunguje. Skandinávský klient řekl, že jsi příliš velká na to, aby ses vešla do (kožených) kalhot. Jednoduše nikdy nebudeš dostatečně štíhlá,“ řekl jí. Při výšce 172 centimetrů nosila velikost 34 až 36. Charli se proto naštvala a veřejně zkritizovala modelingový průmysl i svou dnes již bývalou agenturu.

„Již nedovolím, abyste mi diktovali, co je špatného na mém vzhledu a co potřebuji k tomu, abych byla krásná (ztratila pár centimetrů v bocích) v naději, že mi najdete práci,“ napsala na sociální síť a nevědomky si tak otevřela bránu k dalším možnostem. Ve světě, který je stále více citlivější na přehnanou štíhlost modelek, získala uznání i nové nabídky.

Dnes již není jen modelkou, ale úspěšnou modelkou. Nová agentura, která neklade přísný důraz na štíhlost, jí sehnala práci v New Yorku. Stala se také tváří trendu zaměřeného na pozitivní přístup k tělu, který oslavuje jeho rozmanitost, od barvy pleti až po tvary. Konkrétní podobu mu dala díky projektu All Woman Project, kde chce ukázat, že všechny ženy jsou krásné.

Domů
Sdílet
Diskuse