Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. února 2018 9:39
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Surrealistické ilustrace, které ti možná naženou husí kůži. Některá díla tureckého umělce by se neztratila ani v nočních můrách

ZAJÍMAVOSTI TURECKO
Uložit Uložené

Šikovný umělec z Turecka si vytvořil osobitý styl.

Surrealismus není v žádném případě ztracený ani v dnešní době, protože množství současných amatérských i profesionálních umělců si tento styl osvojilo a jinak na tom není ani turecký tvůrce Aykut Aydoğdu. Umělec si pohrává se vzhledem svých ilustrací, a i když se na jedné straně snaží navodit atmosféru realistického světa, pomocí několika kreativních nápadů dokáže své výtvory přetvořit na nečekané surrealistické představy.

Aykut se nezaměřuje pouze na jedno specifické téma, ale nebojí se tvořit ilustrace o lásce, smrti či filozofickém pohledu na život. Na svém Instagramu si za poslední roky získal velkou pozornost veřejnosti, protože ho tam sleduje už více než 200 tisíc lidí a při pohledu na jednotlivé příspěvky se člověk ani nemůže divit. Perfektně promyšlená kompozice i samotný obsah jeho děl z něj dělají umělce na nejvyšší úrovni, a pokud se nad jednotlivými ilustracemi začneš i do hloubky zamýšlet, tak brzy nebudeš moci přestat.

Domů
Sdílet
Diskuse