Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. února 2018 19:02
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Lidé riskují život kvůli výzvě na Snapchatu. Zasahovat musela i policie

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

V Evropě se rozmáhá nebezpečná výzva.

Minulost nás učí, že někteří lidé jsou pro popularitu na sociálních sítích ochotni udělat opravdu neuvěřitelné věci. Ani Snapchat není žádnou výjimkou - i když v našich končinách postupně vymírá i přesto, že se s tím snaží všemožně bojovat novými aktualizacemi, stále představuje online prostor, kde na reputaci často záleží.

Přidání všemožných bodů a streaks navíc motivuje lidi k tomu, aby Snapchat neopouštěli. Právě naopak, podobné součásti aplikace jen podporují v často nesmyslných snapech, které mohou vyeskaloval až do značného nebezpečí.

To je případ nové Snapchat výzvy převládající především ve Spojeném království. Nejnovější challenge je extrémně hloupá, ale i přesto se jí začalo oddávat mnoho lidí. Vše začalo u profesionálních parkouristů skákajících po střechách budov, ale vše se jaksi dostalo i k běžným uživatelům. Cíl je jasný - pořídit fotku nebo video toho, jak moc jsi vykloněný z mostu.

Čím více zpoza zábradlí vyčuhuješ, tím větší množství respektu online zřejmě získáš, a pokud se opravdu chceš stát hvězdou ve svém snapchatovom kruhu, můžeš požádat kamaráda, aby tě chytil za nohy a z mostu vysunul. Zda je pod ním asfaltová silnice, chodník, železnice nebo řeka, na tom vůbec nezáleží, jediné kritérium je divokost a odvážnost záběru.

Jak tedy můžeš usoudit, jde o obrovskou hloupost, ale lidé za Lamanšským průlivem výzvu přijímali tak často, že to inspirovalo několik policejních stanic, aby vydaly preventivní hlášení, poté, co museli zasahovat i na místě. Lidé jsou dnes totiž schopni udělat opravdu cokoliv. Je jen otázkou času, kdy někdo nespočítá rovnováhu a z mostu opravdu spadne.

Domů
Sdílet
Diskuse