Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. února 2018 16:59
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Fenomenální Ester Ledecká si převzala druhou zlatou medaili, cestou na ceremoniál si málem vypíchla oko řasenkou

SPORT ESTER LEDECKÁ
Uložit Uložené

Česká reprezentantka Ester Ledecká si převzala druhé zlato. Významnému momentu hrdě přihlíželi i její rodiče.

Dvojnásobná olympijská vítězka Ester Ledecká si v jihokorejském Pchjongčchangu po dnešním závodu v paralelním obřím slalomu snowboardistek převzala nejcennější kov, který tak přidala ke zlaté medaili ze superobřího slalomu lyžařek.

Podobně jako do cíle při olympijském závodě uháněla na slavnostní ceremoniál z Phoenix Parku tak rychle, jak jen mohla. Její řidič musel opakovaně porušovat rychlost a dělat přestupky, aby českou reprezentantku na místo dopravil včas. A jak sama přiznala, při zběsilé jízdě se ještě musela stihnout nalíčit a málem si při tom ublížila.

 

„Málem jsem si čtyřikrát vypíchla oko řasenkou, ale nějak to nakonec vyšlo. Stihla jsem se nalíčit. Sice punkově po cestě a není to asi bůhvíjaká nádhera, ale snažila jsem se,“ řekla s humorem zlatá Ledecká. Cesta se ale naštěstí obešla bez nehod.

Fenomenální Ester Ledecká si převzala druhou zlatou medaili, cestou na ceremoniál si málem vypíchla oko řasenkou
Zdroj: ČT Sport

Po zkušenosti s přebíráním své první zlaté medaile už tentokrát Ledecká podle svých slov přesně věděla, kam si přesně stoupnout a jak zapózovat.  Přirozeně silným pocitům se však ubránit nemohla. „Taky jsem se tam trošku motala, ale když máte tolik emocí, tak je těžké se rozhlížet a snažit se soustředit na paní, která nás vedla,“ prozradila.

Doporučeno
Tři zlata a ještě dál. Ester Ledecká se ještě před třicítkou stala legendou českého zimního sportu Tři zlata a ještě dál. Ester Ledecká se ještě před třicítkou stala legendou českého zimního sportu 8. února 2022 11:30

Dnešní předávání cen bylo pro dvojnásobnou olympijskou vítězku ještě zpestřené tím, že věděla, že z přímo z publika ji hrdě pozorují její rodiče, kteří na první ceremonii nebyli. „Mám radost, že to konečně viděli a byli tentokrát rychlejší," řekla Ledecká, jejíž otec, slavný hudebník a skladatel, jí slíbil, že na její počest složí píseň.

Její maminka Zuzana musela při cestě za svou dcerou překonat strach z létání, což Ester s úsměvem okomentovala slovy: „Přijela sem trochu zfetovaná a já ji teď celou cestu zpátky budu držet za ruku." 

Fenomenální Ester Ledecká si převzala druhou zlatou medaili, cestou na ceremoniál si málem vypíchla oko řasenkou
Zdroj: ČT Sport

Na dnešní tiskové konferenci Ledecká mimo jiné taky uvedla, že na letošní Olympiádu bude pochopitelně vzpomínat až do konce života. „Jsou tady skvělí lidé. Tratě byly perfektně připravené. Byla jsem ve všech třech lyžařských areálech, takže jsem měla šanci jezdit na všech sjezdovkách. A bylo to úžasné. Jsou tu skvělé sjezdovky a moc ráda jsem si na nich zajezdila,“ dodala.

A nezapomněla také poděkovat svému týmu, který za ní po celou dobu stál. „Pavlovi Céprovi, co mě v podstatě postavil na snowboard. Vencovi Chlíbkovi, Zuze Vojtěchový až teď po Justina (současný trenér z USA, pozn. red.) a Ericha (trenér, který Ester vedl v minulé sezoně, pozn red.), co se mnou udělali spoustu práce. Tohle patří jim," prohlásila.

 

Na návrat do své rodné země se Ledecká těší a stejně tak se na příjezd triumfální sportovkyně těší i všichni její příznivci. Po pondělním příjezdu do Prahy se tak může těšit na velkolepé přivítání, které proběhne na Staroměstském náměstí. A už se prý nemůže dočkat, až si dá dobré české jídlo a svou oblíbenou milku. 

Domů
Sdílet
Diskuse