Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. dubna 2018 14:03
Čas čtení 0:00
Sona O.

10 důvodů, proč je super být single. Jak z toho vytěžit co nejvíce?

Uložit Uložené

Jsi single a začínají na tebe doléhat deprese z pocitu osamělosti? Nevěš svůj život na hřebík, být single má své výhody, a pokud se k tomu správně postavíš, můžeš pozitivně změnit celý svůj život!

Je jasné, že být single není vždy ideální, ale nejenže tento stav nebude trvat věčně, navíc se z něj můžeš i hodně naučit! Přestaň se litovat a život vnímat černobíle. Jaké výhody může mít svobodný život? My ti jich přinášíme hned 10!

1. Můžeš poznat sama sebe

Zjistit, kdo jsme a co od života chceme, je pro náš osobní úspěch a psychickou pohodu nezbytné. Bohužel ne všichni na to máme dostatek času a někdy se více přizpůsobujeme ostatním, než abychom následovali svá vlastní přání.

Konečně tě nikdo netlačí do věcí, které opravdu nechceš dělat, nemusíš se nikomu podřizovat, nemusíš dělat žádné kompromisy, zkrátka buď sama sebou. Zjisti, kdo jsi, najdi svou vlastní identitu, dej si do pořádku hodnoty, které řídí tvůj život a následuj je. Každý z nás by si měl alespoň jednou za život dát pauzu od všech okolních ruchů a definovat sám sebe, takové, jací opravdu jsme. Mimo rodinu, přátele, partnery, kým jsi, když jsi úplně sama? Čeká tě fascinující cesta sebepoznání.

10 důvodů, proč je super být single. Jak z toho vytěžit co nejvíce?
Zdroj: pexels.com

2. Máš čas se emocionálně zotavit

Je jedno, jak moc jsi předchozí vztah nechtěla. Jak moc se ti ulevilo, když jsi vyslovila tu pověstnou větu: „Zůstaňme přátelé“Rozchod bolí vždy a vždy s sebou přináší obrovské vypětí psychických sil, které se jednoduše potřebují regenerovat.

Není nic horšího, než jít ze vztahu do vztahu a své dřívější partnerské problémy za sebou vláčet jako hromadu špinavého prádla. Pokud jsi je v první řadě nevyřešíš sám se sebou, budou tě pronásledovat neustále a všechny tvé budoucí vztahy skončí úplně stejně – rozchodem.

Dej si čas zotavit se, podívej se na svůj partnerský život objektivně a zhodnoť, kde děláš chyby, abys je už neopakovala. Nepřenášej smutek z rozchodu a opuštění na svého nového partnera a hlavně nepiš slohové práce o bývalém. Nech ho žít v minulosti.

3. Můžeš cestovat

Vždy jsi chtěla odcestovat do zahraničí, ale tvůj partner byl nenapravitelný domácí typ? Tak tomu je už konec! Nyní můžeš poznávat svět do syta, nemusíš se s nikým dohadovat na destinaci a jdeš tam, kam tě vítr zavane. Chtěla jsi jet na dovolenou do Mexika, ale tvůj partner snil o lezení po tatranských štítech? To tě už nemusí nijak brzdit. Jedeš si podle sebe, kdy chceš, kam chceš, a za kolik si můžeš dovolit. Už žádné kompromisy a nesplněné cestovatelské sny.

V dnešní době je cestování naprostou samozřejmostí a ve většině zemí je i poměrně bezpečné, takže tě opravdu nic neomezuje. Vyzkoušet si život někde jinde ti přinese mnoho skvělých zážitků, naučí tě samostatnosti a pomůže ti dospět tak jako nic jiného.

10 důvodů, proč je super být single. Jak z toho vytěžit co nejvíce?
Zdroj: pexels.com

4. Trénuj své koníčky

Chtěla ses naučit hrát na kytaru? Konečně provětrej boty na běhání, které ti překážejí ve skříni od předminulé jara. Dopiš povídku a jednou se i dostaň dál než za půl strany. Nyní je ten správný čas! Můžeš rozvíjet všechny své talenty, ba co víc, objevovat zcela nové. Zkoušej nové věci. Nikdy jsi nehrála tenis? Možná jsi nová Petra Kvitová a zatím o tom jen netušíš.

Pokud na sobě budeš pracovat opravdu svědomitě, i tvé hobby se může stát novým povoláním a vydláždí ti cestu k úspěchu. Důležité je pracovat pravidelně a nebát se vstoupit i do nepoznaných vod. Objev svůj potenciál a dělej to, co tě opravdu naplňuje.

5. Můžeš trávit více času s kamarády

Nejlepší kámošku jsi viděla už ani nepamatuješ a Ženy z rodu Gillmorových jsi viděla už desetkrát? Přišel ideální čas napravit prohřešky, které jsi vůči tvým kamarádem spáchala. Pamatuješ si, když tě volaly na párty, ale tys dala přednost seriálu se svou polovičkou? Tak takové výmluvy už nefungují.

Vdechni všem přátelstvím nový život a neboj se obnovit i staré kontakty. Na své přátele bys určitě neměla zanevřít, ani pokud jsi ve vztahu. Oprášit staré kontakty a zavzpomínat si se známými ze střední dokáže nejen upevnit přátelství, ale také zvednout náladu a zmírnit pocit opuštění. Kromě toho není nic lepšího, než seznámit se s novými lidmi a potenciálními partnery v kruhu kamarádů.

10 důvodů, proč je super být single. Jak z toho vytěžit co nejvíce?
Zdroj: pexels.com

6. Vytváříš si vlastní pravidla

Zákazy a příkazy v partnerském soužití mohou být omezující. Pokud tvému příteli předtím vadily mejdany dlouho do noci, nyní se mu už nemusíš omlouvat, že jsi zase přišla domů ve 3 ráno a ne, opravdu si neudělala nic špatného. Nikdo se tě nebude vyptávat, volat ti pokud jdeš pozdě domů, žárlit.

Jsi pánem svého času a sama si určuješ kde a jak dlouho chceš být. Podobně je to i se soužitím v jedné domácnosti. Je jasné, že prát stačí tak jednou týdně, ale on to po tobě vyžadoval pomalu každý druhý den? S tím je už konec, jsi králem ve svém vlastním prostoru a vše si můžeš organizovat přesně podle sebe. I tu koženou sedačku co tak nesnášel, můžeš konečně vytáhnout ze sklepa.

7. Naučíš se samostatnosti

Nezvládneš si nainstalovat nový program do počítače, protože to předtím vždy dělal tvůj partner? Nevíš, jak si navařit ty super lasagne, co vařil na prvním rande? Nerozumíš, co po tobě chtějí v papírech z banky? Ze začátku to asi bude těžké. Budeš proklínat jeho i samu sebe za to, že ti už nepomůže. I za to, že to nedokážeš udělat sama. No přijdeš na to a pocit úspěchu se ti stane největším díkem.

Budeš uznávat sama sebe za to, že dokážeš věci, které bys předtím ani nevyzkoušela. Stane se z tebe samostatný, soběstačný mladý člověk, schopný postarat se o sebe v každé situaci. Už nebudeš potřebovat pomoc svého partnera.

10 důvodů, proč je super být single. Jak z toho vytěžit co nejvíce?
Zdroj: pexels.com

8. Budeš mít více peněz

Konečně nemusíš tolik utrácet za kávičky, drinky, dárky a pozornosti a celá tvá výplata patří pouze tobě. Tvé rozhodnutí určuje, za co své peníze utratíš. Udělej si radost, kup si nové doplňky, potěš se koláčkům z kavárny, dopřej si masáž v relaxačním centru, jdi si zaplavat. Jednoduše, rozmazluj se, měj se ráda, dopřej si více než dříve. Už se nemusíš cítit provinile, pokud si koupíš něco jen pro sebe, nemusíš se dělit. Buď sobecká a nebraň se požitků.

9. Neomezené možnosti

Tvůj život už více neurčuje průběh vztahu. Jsi sama sobě pánem a můžeš dělat v podstatě cokoli, co tě napadne. Nejde jen o běžné každodenní rozhodnutí, ale i o ta dlouhodobá, která mohou trvale změnit tvůj život. Můžeš se přestěhovat do nového města, začít v jiné práci, zcela změnit svůj styl a přehodnotit, na čem ti opravdu záleží. Toto je přesně ten čas, kdy můžeš rozhodnout o svém budoucím směřování a vybrat si z nekonečné řady možností.

10 důvodů, proč je super být single. Jak z toho vytěžit co nejvíce?
Zdroj: pexels.com

10. Můžeš dozrát

Pokud toužíš po vážném vztahu, potřebuješ do něj psychicky i emocionálně dozrát. Pokud se stále cítíš jako ztracené dítě, které neví přesně, co od života očekává a jaké jsou jeho cíle, pravděpodobně bude lepší, když s dlouhodobými známostmi chvíli počkáš. Je důležité vstupovat do vztahu se zdravou sebedůvěrou a soběstačností, abychom pro své polovičky mohli být skutečnou oporou. Nemá smysl hrnout se do partnerského soužití, pokud si nejistá jistá sama sebou nebo svým přátelům. Nestálé a nevyzrálé vztahy většinou končí nechvalně, a pokud ne rozchodem, tak minimálně emocionálním trápením obou partnerů.

10 důvodů, proč je super být single. Jak z toho vytěžit co nejvíce?
Zdroj: pexels.com
Domů
Sdílet
Diskuse